ESTO legt Zwammerdam over de knie.

Zeer tevreden gezichten bij trainer Koos van Zoest en z’n mannen. ESTO legde afgelopen zaterdag ‘Damme’ met 1-3 over de knie. ESTO was met de hele selectie op de fiets naar Zwammerdam getogen. De ploeg moest er in de wedstrijd hard aan trekken tegen een Zwammerdam dat in staat is, zoals in de thuiswedstrijd ervaren, om genadeloos toe te slaan.

Licht overwicht ESTO

Het overwicht van ESTO nam naarmate de 1e helft vorderde toe en de regie kwam steeds meer in handen van de Bodegravers. Dat leidde in de 20e minuut tot de openingstreffer voor ESTO. Tom Beijeman joeg met diagonale schuiver de 0-1 binnen. Pas in de 39e minuut diende de eerste reële kans zich aan voor Zwammerdam. Uit een voorzet van Koen Woudenberg had Jim van Vliet koppend de gelijkmaker kunnen maken. Kort daarop had Ole Jansze wel de gelijkmaker te pakken. Goed aangespeeld had hij de hoek voor het uitzoeken en stond het 1-1.

Zwammerdam zorgde voor druk

In de 2e helft kreeg de wedstrijd in 1e instantie een heel ander beeld. Zwammerdam zette ESTO stevig onder druk. ESTO-doelman Tom Vink doorstond met z’n verdediging een paar hachelijke momenten. In die fase van de wedstrijd wist Zwammerdam echter niet toe te slaan. Dat deed ESTO wel in de 65e minuut door Yannick Saeijs. Met een fabuleus hooggeplaatste trap joeg hij de bal in de Damme-touwen voor de 1-2.

Vertrouwen in een overwinning.

De nieuwe voorsprong deed ESTO goed en ze vond aanvallend weer de drive van de 1e helft, terwijl Zwammerdam nog moest bijkomen van de 1-2. In de 71e minuut viel de 1-3. Jesper den Besten werkte zich bij de achterlijn langs z’n tegenstander en legde perfect af op de ingevallen Pim de Visser. Hij haalde de trekker meteen over voor de eindstand 1-3. Zwammerdam had daarna nog genoeg tijd voor een succesvolle achtervolging. Het beleg was aanvallend niet krachtig genoeg om de wedstrijd nog spannend te maken.

Volgende week speelt ESTO thuis tegen DoCos. Om 14.30 wordt afgetrapt.