Remise voor beter Rohda’76

Rohda’76 was bij Linschoten de bovenliggende partij maar hield aan het streekduel slechts één punt over: 1-1. ,,Dit kan weleens een beslissend punt zijn,” zo verwoordde Ard Hoogendoorn het gelijke spel van de blauwwitten. Hij doelde op het voorkomen van het spelen van promotie-degradatiewedstrijden na de reguliere competitie. In de strijd om lijfsbehoud is ieder punt meegenomen. Hoogendoorn verving Arjen Linstra die vanwege privéomstandigheden de coaching van zijn team moest overlaten aan zijn vervanger.
In de eerste helft toonde Rohda’76 zich de bovenliggende partij. Jeroen Schouten raakte de lat en ook Mitchell van Waveren en Tygo Zwaan doken in kansrijke positie op voor het Linschotendoel. Beiden hadden te veel tijd nodig voor de beslissende uithaal.

Ongelukkig moment

Tien minuten na de thee viel alsnog de verdiende openingstreffer. Uit een vrije trap buiten de  zestien schoot Van Waveren met scherp: 0-1. En zo leek de eerste uitoverwinning bij Linschoten sinds 2014 in de maak. Daar dacht de scheidsrechter anders over. De onpartijdige meende dat Rick Baelde bij een sliding de bal met de hand had beroerd en wees naar de stip. Met dat buitenkansje wist de thuisclub wel raad: 1-1.

,,Een ongelukkig moment, maar over het algemeen ben ik niet ontevreden,” vatte Hoogendoorn het wedstrijdverloop samen.

Rohda’76 kan zich komende zaterdag 18 mei thuis definitief in veiligheid spelen door Woerden met lege handen naar huis te sturen. De wedstrijd begint om 14.30 uur. Foto-onderschrift:  Jeroen Schouten wordt belaagd door drie tegenstanders.

Foto Don van der Meer

Advertentie

blank

blank

blank

blank

blank

blank