Robin de Haan Nederlands Kampioen 800 meter (U20) 

blank

“Echt bizar” reageerde de zichtbaar blije Robin de Haan, nadat hij zojuist na een prachtige eindsprint Nederlands Kampioen U20 werd op de 800 meter. De kersverse indoor kampioen, normaal gesproken een koele kikker, balde na afloop zijn vuist in de camera, nadat hij de winst veilig had gesteld. Met een prachtig nieuw persoonlijk record van 1:52,60 minuten was hij in de finale een stuk sneller dan de dag ervoor in de series. 

Op zaterdag begon de atleet van Sportclub Reeuwijk niet als titelfavoriet aan de wedstrijd, maar zeker wel als kanshebber. De afgelopen jaren heeft hij al een enorme progressie behaald op de middellange afstanden, vooral de 800 meter is zijn favoriete nummer. De trainingsarbeid die hij er zelf insteekt, zowel bij zijn eigen cluppie in Reeuwijk, als bij ATR in Rotterdam gecombineerd met de discipline om daarnaast zelf ook nog zijn rondes op de weg te lopen, lekker in de buurt van de Reeuwijkse Plassen,  heeft uitbetaald. 

Na de start kwam hij als derde de bocht uit, een plek die hij kort achter Oscar de Keijser van Leiden Atletiek ogenschijnlijk gemakkelijk wist te behouden. Op het moment dat De Keijser de tot dat moment op de eerste plaats lopende Thomas Aerdts voorbijsnelde, pikte Robin aan. Hij slaagde erin Aerdts net voor het ingaan van de krappe bocht in te halen. Belangrijk, want je wilt geen extra meters hoeven maken. Vervolgens bleef Robin aanhaken bij Oscar. Bij het ingaan van de laatste ronde waren de twee atleten ongeveer 10 meter uitgelopen. Robin besloot op ongeveer 100 meter voor de finish de aanval in te zetten, eigenlijk precies zoals hij voor ogen had. “Mijn race plan was achter Oscar blijven en hem op de eindsprint proberen te pakken. En dat is gewoon gelukt, echt heel blij mee. En dan ook nog een PR van 2 seconden. Echt super gaaf!” Op de vraag of hij niet bang was, dat Oscar op het laatste stuk nog zou komen, antwoorde hij “Ja tuurlijk, maar je voelt wel dat er een gat achter je is.” Nou dat was er zeker.

De kersverse Nederlands Kampioen maakte in ieder geval indruk bij “zijn” pupillen en BCD junioren. De boomlange De Haan geeft op woensdagavond, onder andere met zijn maatje en leeftijdgenoot Wessel Baas training bij Sportclub Reeuwijk. De groepsapp ontplofte op zondagmiddag direct na zijn race. Het was wel duidelijk dat menigeen de livestream van de Atletiek Unie had bekeken! 

Op zaterdag 10 februari 2024 was Omnisport in Apeldoorn ook het decor waarin Wessel Baas mocht deelnemen aan het NK junioren U20 bij het kogelstoten. Met een nieuw persoonlijk (indoor) record van 12,20 meter mocht ook Wessel Baas niet ontevreden zijn. Het afgelopen outdoor seizoen was hij maandenlang aan het terugkomen na een zware blessure. Hij werd met zijn prestatie verdienstelijk 12e

Sowieso had Sportclub Reeuwijk een goed weekend, want ook bij de Aarcross in Alphen aan den Rijn waren er SR-atleten actief. Met deze wedstrijd werd het  cross seizoen binnen de regio afgesloten. Nu maakt de vereniging zich op voor de (70e) jubileum editie van de VOSPLAN Reeuwijkse Plassenloop, die op zaterdag 16 maart 2024 wordt gelopen. 

blank


Ingezonden bericht

blank

Advertentie

blank

blank

blank

blank

blank

blank