Rohda’76 blijft steken op 1-1

In de top vier van de vierde klasse B veranderde er niets. De nummers één (Zwammerdam) en twee (SCH’44) van de ranglijst speelden gelijk tegen elkaar en ook Rohda’76 (3e) en VEP (4e) kwamen een remise overeen: 1-1.

In de derby met het Woerdense VEP zagen veel toeschouwers dat Rohda’76 onder een kietelend najaarszonnetje al in de derde minuut de leiding nam via Issam el Bouazatti: 1-0. Lang genoot de thuisclub niet van die voorsprong, want er waren nog geen tien minuten gespeeld toen VEP de gelijkmaker achter Rohda’76-doelman Luc Spannemaker prikte: 1-1.

VEP vond dat al lang best. De gasten hielden veel spelers op de eigen helft en loerden op de counter. Toch kregen (opnieuw) El Bouazatti, Jeroen Schouten en Bojan Lazic de mogelijkheid om VEP nog voor de thee pijn te doen, maar een treffer bleef uit.

Teenlengte

In de tweede helft zorgde aanvoerder Mitchell van Waveren nog voor het meeste gevaar met een kopbal en bij een scherpe voorzet kwam hij net een teenlengte tekort om de bal binnen te werken. ,,We waren de baas op het veld, zonder veel kansen af te dwingen,’’ vatte trainer Arjen Linstra het wedstrijdbeeld samen.

Komende zaterdag 19 november gaat Rohda’76 op bezoek bij Siveo’60. De wedstrijd in Zegveld begint om 14.30 uur.

Foto-onderschrift: Mitchell van Waveren komt een teenlengte tekort om de 2-1 binnen te glijden. Foto Don van der Meer