Rohda’76: wel overwicht, geen punten

Het lukte Rohda’76 niet om uit bij Dilettant een vroeg opgelopen 1-0 achterstand ongedaan te maken. Qua veldspel toonden de blauwwitten zich de bovenliggende partij, maar het overwicht leidde niet tot kansen. En dus ook geen doelpunten.

Door de nederlaag valt Rohda’76 terug naar de negende plaats, zes punten boven de degradatiestreep. Na de winterstop presteert het team van scheidend trainer Arjen Linstra tot nu toe nogal wisselvallig: verlies bij Woerden, gelijk tegen Siveo’60 en winst tegen koploper ONA. En nu dus weer een nederlaag in Krimpen aan de Lek. De eindstand prijkte al na vier minuten op het scorebord. ,,Tot het strafschopgebied speelden we gewoon goed, maar we creëerden geen echte kansen, terwijl Dilettant in de omschakeling wel mogelijkheden kreeg,” verwoordt Linstra de offensieve onmacht. Zijn team miste node de dreiging en creativiteit van de absente aanvaller Boban Lazic.

Debutant

Met nog twintig minuten op de klok kwam Rohda’76-debutant Justin Stigter binnen de lijnen. De speler van JO18 toonde direct lef, was dreigend maar ook de jongeling kon het tij niet keren.

Komende zaterdag 2 maart gaat Rohda’76 op bezoek bij Cabauw. Aanvang 14.30 uur.

Foto-onderschrift: Lars van der Lugt probeert zich te ontdoen van zijn tegenstander. Foto Don van der Meer