ESTO wint met 3-0 in boeiend duel

Anders dan de uitslag doet vermoeden was tegenstander BSC’68 uit Benthuizen absoluut niet de onderliggende partij in deze boeiende wedstrijd. Beide ploegen voetbalden met veel inzet en gewoon goed. BSC was echter, anders dan ESTO, niet effectief voor het doel. Daar had sterk Bodegraafs verdedigingswerk alles mee te maken.

Een ESTO-kwartiertje.

Direct vanaf de start liet ESTO zien dat het een uitstekend team heeft. Snel en met goed voetbal werd de BSCverdediging uit elkaar gespeeld. In de achtste minuut ging de bal naar de vrijstaande Yannick Saeijs die het leer vanaf ongeveer 20 meter onberispelijk in de verre hoek krulde voor de 1-0. Vier minuten later kwam een afvallende bal voor de voeten van de eveneens vrijstaande Coen de Groot. Met een zuiver geplaatste schuiver liet hij de lange Benthuizer doelman kansloos en stond het 2-0.

Geen aansluiter tot de rust

Met goed voetbal ging BSC op zoek naar de aansluiter en hun tempo ging behoorlijk omhoog. Esto zakte in maar hield achterdeur dicht en beide ploegen maakten er met veel inzet een aantrekkelijke wedstrijd van. Kort voor rust kon keeper Thijs Vink degelijk de bal van een BSCvoet plukken. Daarna was er een overtreding in het strafschopgebied. De scheidsrechter wees resoluut naar de stip en keek toen naar grensrechter Marcel Dijkzeul. Die stond met de vlag omhoog en na kort overleg werd zonder strafschop verder gespeeld.

Een beetje revanche.

Na de rust bleef het een hartstikke leuke wedstrijd. BSC was veel op de helft van ESTO maar kon nauwelijks tot uitgespeelde kansen komen. Vermoeidheid nam toe en ze hielden steeds minder mensen achter. Met een snelle counter over links haalde Coen de achterlijn voor een trekbal naar de vrijstaande Tom Beijeman die in 76 minuut de 3-0 aantekende. Daarmee revancheerde hij de 3-0 nederlaag in Benthuizen begin dit seizoen.

Volgende week komt Altior naar de Kievitsheuvel. Zij staan direct onder ESTO. Een overwinning is belangrijk om de ingeslagen weg naar boven te continueren. De wedstrijd begint on 14.30.

Verslag: Han Koevoets

Beeld: De Sportfotogaaf