RVC’33-ESTO sportieve en matige derby.

De einduitslag van 1-1 tekende het beeld van deze weinig enerverende derby. Misschien hadden de Dorpers nog het meeste recht op een overwinning maar ESTOkeeper Thom Vink liet zich niet verschalken. De strijd werd door RVC’33 gewonnen op het middenveld. Met stevig en energiek ingrijpen en directe de bal richting ESTOdoel waren ze dreigend. ESTO lukte het niet om op het grasveld vanuit het middenveld haar spelletje spelen.

Weinig verheffend halfuurtje.

Tot de 30e minuut was het prettig langs de lijn dankzij een voorjaarszonnetje. Misschien veroorzaakt door de spanning was het spel op de grasmat echter weinig verheffend zonder veel kansen. In de 25e minuut had RVC’33 nog de beste mogelijkheid om op voorsprong te komen. De lat bracht redding voor ESTO. In de 30e minuut was het wel raak voor de Reeuwijkers. Rommelig en slecht wegwerken van de bal bij de achterlijn gaf Niels van der Meer de kans de bal in het doel te schuiven en stonden zij met 1-0 voor. In de 44e minuut kwam ESTO langszij. Uit een vrije trap van Yannick Saeijs vanaf pakweg 25 meter bracht de paal even redding voor de thuisploeg. Maar Thomas Mouthaan was er als een haantje bij om daarna de gelijkmaker binnen te tikken voor de uiteindelijke einduitslag 1-1.

Meer beleving in de 2e helft.

Na de rust ging het tempo omhoog en ontstonden voor beide ploegen kansen om de pot naar zich toe te trekken. Met twee geweldige reddingen van keeper Thom Vink in de 63 en 73 minuut hield ESTO de deur dicht. Zijn opponent Stefan van de Meer blokkeerde drie minuten later de inzet van de doorgebroken Thomas Mouthaan. In de 80e minuut kon RVC met een boogbal scoren maar de bal had door de wind teveel vaart en viel op het dak van het doel.

Gesprekje met de laatste man.

Na afloop van de wedstrijd sprak ik Daan Boerboom. Hij was “plaatsvervangend laatste man” vanwege de blessure van Bas van Zoest, en speelde een goede wedstrijd. “Ik baalde behoorlijk van het doelpunt omdat het de laatste wedstrijden toch was gelukt de nul te houden”, vertrouwde hij mij toe. Hoewel hij wil knokken een basisplaats te behouden in de hoofdmacht gaf hij sportief aan dat het belangrijk is dat Bas snel herstelt.

Volgende week komt ASC uit Oegstgeest naar Bodegraven. Zij staan samen met RVC’33 in de gevarenzone van deze competitie. De wedstrijd begint om 14.30.