RVC’33 klimt weer iets

In de wedstrijd van vandaag kon TAVV aansluiting vinden of RVC iets afstand nemen van de onderste plaatsen. Er speelden twee dorpsploegen met ziel en zaligheid om deze doelen. In de eerste minuut raakte RVC al de paal en wist TAVV driemaal gevaarlijk voor Stefan van der Meer te komen, die zich vanmiddag een belangrijke pion toonde. Niet alleen keepend, maar ook als bewaker van de defensieve organisatie. In de beginfase was het een heerlijke open wedstrijd en leek TAVV het overwicht naar zich toe te willen trekken, door langere fases in balbezit te blijven, maar zonder dit om te (kunnen) zetten in kansen.

Toch waren op dat moment de speldenprikjes van RVC gevaarlijker. Het spel in balbezit was bij vlagen wat slordig. In de 39-ste minuut werd een vrije trap panklaar op het hoofd van Luuk van Leeuwen gelegd, die de 0-1 scoorde. Na rust leek TAVV met aanvallender intenties de tweede helft in te gaan, maar een snelle break in de derde minuut na rust, bracht Mark Sluijs en Romano Giorgini in een 2:1-situatie, die koelbloedig werd verzilverd door laatstgenoemde. Een goal van Frank Stolwijk werd nog afgekeurd, maar in de 17-de minuut werd een weggeroeide bal op waarde geschat door Mark, die de keeper van ver wist te verschalken en zo de bevrijdende 0-3 op het bord bracht.
In de laatste pakweg 30 minuten was RVC duidelijk de controleur van het geheel.

TAVV wilde wel en drukte ook wel aan, maar was niet bij machte om het de goed georganiseerde en hardwerkende Reeuwijkers lastig te maken. Een mooie vierde goal ontstond uit goed benutten van de vrije ruimte door Niels, die de bal opnieuw panklaar bezorgde bij een medespeler. Ditmaal stond Frank Stolwijk aan het eind van de pass om zijn goal te pakken.  Een mooie teamprestatie, waarmee RVC weer wat stijgt en naar onder toe wat lucht heeft.