RVC’33 verliest van Foreholte

Laat in de middag werd bij Foreholte de wedstrijd gespeeld in de kelder van de tweede klasse D. Dat het een lastig seizoen zou worden voor de Reeuwijkers was bekend, maar na de goede start van het seizoen werd toch gehoopt op een verrassende doorgroei. De resultaten van de afgelopen weken laten zien, dat die hoop wellicht te hoog gegrepen is. Met opnieuw wat afwezigen, moest het op revanche beluste Foreholte van de overwinning worden afgehouden. En dat tegen een ploeg, die flink budget hebben vrij gemaakt om in het jubileumjaar proberen bovenin te bivakkeren. Maar ook daar vallen de resultaten tegen.

Foreholte startte met een flinke storm richting de Reeuwijkse goal, waar Tim van der Hoek, de geschorste Stefan van der Meer verving. In die fase bleven we soms met moeite overeind, maar leidden we door te angstig en initiatiefloos spel, geregeld de aanvallen van Foreholte zelf in.

Op het bord genoteerde waarschuwingen waren bij een eigen vrije trap vergeten en leidde zo de eerste goal in, waar de centrale middenvelder van buiten de zestien kon scoren. Ook bij de tweede goal, in de 20ste minuut,kon van buiten de zestien vrij worden ingeschoten. In de fase die hierop volgde druipte het gebrek aan zelfvertrouwen er af. Iets dat gezien de serie nederlagen verklaarbaar is, maar niet nodig wanneer de afspraken en waarschuwingen op waarde worden geschat.

In de 26ste minuut werd uit een slimme actie van Rens Mathot een penalty gegeven, waardoor de aansluitingstreffer kon worden binnengeschoten. Foreholte bleef de duimschroeven aandraaien en omdat RVC’33 zich meer leek te gaan vastbijten, zoals we weten dat we kunnen leek het overwicht te kunnen verkleinen, zonder de duidelijk onderliggende partij te blijven. Scheidsrechter Lochtenberg had het in die fase zwaar met de constant protesterende spelers en staf van de Voorhouters. Helaas scoorden zij op slag van rust de 3-1.

Na rust bleef het spelbeeld hetzelfde: een vooral aanvallend Foreholte, dat door de hardwerkende en inmiddels iets beter georganiseerde Reeuwijkers werd opgevangen. Het was in die fase aan Tim van den Hoek te danken, dat de uitslag niet groter werd.

Met dit resultaat komt RVC iets steviger in de situatie, waar aan het eind van het seizoen degradatie op zal volgen. Vooral ook omdat de ploegen die ook in de onderste regionen staan, punten aan het halen zijn