Schoolmaatschappelijk werk van start in onze gemeente

Voor kinderen in de basisschoolleeftijd bestaan er nu weinig mogelijkheden tot laagdrempelige, preventieve zorg voor als het even niet gaat. Denk hierbij bijvoorbeeld aan kinderen waarvan ouders gaan scheiden. Pas wanneer problemen groter geworden zijn komen zij bij het Sociaal Team terecht. Door een vast gezicht op een vaste dag op de school te hebben, bieden ze laagdrempeligheid en continuïteit. Daarnaast kan de schoolmaatschappelijk werker de relatie in de driehoek school, JGZ en Sociaal Team versterken.




Bezoeken

“Ik heb voor de zomervakantie drie basisscholen uit de gemeente bezocht. Dit waren de Da Costaschool, De Brug in Nieuwerbrug en de Goede Herderschool. Deze scholen zijn zeer positief over de pilot. De Prinses Beatrixschool kan binnenkort een bezoek van mij verwachten”, zegt wethouder Robèrt Smits.

Kosten

Tijdens de pilot brengen ze de bestaande structuren in kaart en halen signalen en behoeften op het gebied van schoolmaatschappelijk werk op. Door het bundelen van ervaringen en signalen, hopen we een sterk fundament te vormen voor schoolmaatschappelijk werk in schooljaar 2019-2020, wat we kunnen uitbreiden naar meerdere scholen. De kosten voor schoolmaatschappelijk werk worden gedekt uit het budget van Startblokgelijkheid. Via de kwartaalrapportage sociaal domein wordt u op de hoogte gehouden van de ontwikkelingen.

Gesprek met ouders

“Onze medewerkers van het sociaal team die daar als professional gezien worden, worden wel door de ouders geaccepteerd. en krijgen daarom een beter gesprek met de ouders. En wordt er daarom sneller en directer aan de oplossing  gewerkt. Opdracht aan het sociaal team is om te kijken bij de ouders wat er niet goed gaat of wat er beter kan. “Alle drie de directeuren en IB-ers gaven aan dat ze dit nog missen op school.”

Advertentie

blank

blank

blank

blank

blank

blank