Sinterklaas opent nieuw praktijklokaal op het Kalsbeek

Op het Kalsbeek College locatie Bredius is vorige week een gloednieuw praktijklokaal geopend. Niemand minder dan Sinterklaas verrichte onder toeziend oog van leerlingen en docenten de feestelijke opening.

In het nieuwe lokaal worden sinds dit schooljaar de praktijklessen gegeven van het profiel Dienstverlening & Producten (D&P). Het grote lokaal is uitgerust met een moderne keuken en een ruimte waar leerlingen theorieles krijgen en kunnen samenwerken aan projecten. ,,Dus niet alleen koken en bakken, maar ook een praktijkles techniek, EHBO, film maken en website”, meldt Raymond den Houdijker,  D&P-docent op de Woerdense middelbare school. ,,We kunnen de klas opdelen in kleinere groepen. Dat is nog een groot voordeel.”

Veel keuze

Op het Kalsbeek College locatie Bredius, de grootste vmbo-school in de regio, worden maar liefst zeven van de tien 10 profielen in de basis- en kaderberoepsgerichte leerweg aangeboden. Tot dit jaar was dit profiel de enige zonder eigen praktijklokaal. Den Houdijker: ,,Hierdoor waren we vaak te gast om andere lokalen. Het is belangrijk om een eigen gezicht te hebben voor deze beroepsrichting.”
Daarnaast kunnen de D&P-leerlingen optimaal gebruikmaken van hun onderwijstijd. ,,Nu hoeven ze zich minder te verplaatsen. Maar belangrijker is dat we flexibeler zijn om extra tijd te besteden aan bepaalde onderdelen zonder rekening te hoeven houden of er praktijklokalen in school beschikbaar zijn.”

Open dag

Op zaterdag 19 november is de open dag van het Kalsbeek College. Kinderen uit groep 7 en 8 kunnen op die dag locatie Bredius bezoeken. Er is van alles te zien en te doen. Kinderen en ouders die nieuwsgierig zijn naar locatie Schilderspark en de TechnoHub kunnen gebruikmaken van elektrische TukTuks die de hele dag tussen de locaties pendelen.

 

Advertentie

blank

blank

blank

blank

blank