Ruim 6.000 tegels gewipt in Bodegraven-Reeuwijk

Onder het motto ‘tegels eruit, groen erin’ gingen inwoners de afgelopen periode aan de slag. Van de achtertuin tot geveltuin en de vergroening op het bedrijventerrein Broekvelden – Groote Wetering.  In totaal hebben ruim 6.000 tegels ruimte gemaakt voor meer groen. 3 keer zoveel als vorig jaar en daarmee mogen we ons zelf beste tegelwipper van het Groene Hart noemen, een resultaat om trots op te zijn.   




Meer groen in de straat 

Inwoners zonder voortuin konden zich van september tot en met oktober aanmelden voor een gratis geveltuintje. Een geveltuin is een smalle strook groen in de straat, vlak langs de gevel, muur of schutting van een woning. 20 inwoners hebben daar gebruik van gemaakt en na een bezoekje van de buitendienst konden de eerste plantjes de grond in. Geveltuintjes geven de straat een gezellige sfeer en fleuren de buurt op. U kunt zelf ook een geveltuintje aanleggen.

Meer groen is fijn voor iedereen  

Een groene buurt is belangrijk, niet alleen voor onze gezondheid en de biodiversiteit, maar groen zorgt er ook voor dat het koeler is en dat het regenwater beter wegloopt. Wilt u ook uw steentje bijdrage aan een groene leefomgeving maar heeft u de actie gemist? Het najaar is de ideale periode voor nieuwe aanplant. De bodem is lekker warm en vochtig en door de regelmatige regen, hoeft u de planten ook niet zoveel water te geven. Wel is het belangrijk om de planten voor de vorst in de grond te zetten. Met elkaar maken we de gemeente een stukje groener en klimaatbestendig.  

Bron: Gemeente

 

 

Advertentie

blank

blank

blank

blank

blank

blank