Sinterklaasactie in Bodegraven wegens succes herhaald

Na een succesvolle eerste editie liggen de plannen voor de Bodegraafse Sinterklaasactie “Oh kom er eens kijken” weer op tafel bij Sandra Burger, Jacqueline Bunnik en Kirsten de Leeuw. Net als vorig jaar willen zij er met dit lokale initiatief voor zorgen dat ieder kind een leuk Sinterklaasfeest kan vieren, met natuurlijk een cadeautje en wat lekkers. Zo krijgen gezinnen die het financieel niet breed hebben een extraatje tijdens de feestdagen en dat wordt mede mogelijk gemaakt door donateurs.
Sinterklaas is een kinderfeest en daar horen traditiegetrouw cadeautjes bij, vinden de dames. Sandra: “Straks in november gaan we alle bestellingen weer uitleveren op een locatie in Bodegraven. Inmiddels zijn we ervaren inpakkers, want vorig jaar waren het maar liefst 700 pakjes. Via online inschrijfformulieren of per mail kunnen kinderen aangemeld worden bij onze organisatie, met naam of anoniem. Aan de website wordt nog gewerkt, in de tussentijd kunnen de aanmeldingen gemaild worden naar actiesint@gmail.com

Stille armoede

De organisatie richt zich op gezinnen in Bodegraven die zelf niet de financiële middelen hebben om een Sinterklaascadeau te kopen. Kirsten: “Er is best veel stille armoede en dan zien ouders met kinderen als een berg op tegen die dure decembermaand. Soms melden kinderen zich zelfs ziek op school, omdat ze geen pakjesavond kunnen vieren. Dat gevoel van schaamte is natuurlijk verschrikkelijk, zowel voor de kinderen als voor de ouders. Niet iedereen durft ervoor uit te komen of is in staat om het eigen gezin bij ons aan te melden. Daarom richten wij ons ook op lokale instanties die mensen op verschillende manieren helpen, zoals vluchtelingenwerk, de kerken en Vota. Dit zijn welzijnsorganisaties die in contact staan met een gezin. Vorig jaar kregen we op die manier ook heel wat aanmeldingen binnen.”

Hele klus

Dat de actie in 2022 succesvol was bleek uit de reacties die na afloop binnenkwamen. Jacqueline: “We kregen foto’s op de app met blije gezichtjes en heel veel lieve berichten en dankwoordjes. Mensen blij maken, dat is waar we het voor doen. Ook kregen we veel steun van donateurs en hulp bij het inpakken. Het was een hele klus en dat zal het dit jaar ook zeker weer worden, maar we gaan er wederom een groot succes van maken.”

Doneren

Nieuw speelgoed dat nog in de verpakking zit of een geldbedrag overmaken, daar doen de dames een oproep voor. Zowel bedrijven als particulieren kunnen een donatie doen. Donateurs kunnen zich melden door een email te sturen naar actiesint@gmail.com

Via Facebook en Rebonieuws houden wij iedereen op de hoogte. Vind ons leuk https://www.facebook.com/actiesint en volg onze actie. Bedankt en tot snel!

Advertentie

blank

blank

blank

blank

blank

blank