Snertloop RVC’33 brengt 4.000 euro op voor Prinsenhof

Zaterdag 7 januari werd de 37ste Snertloop georganiseerd. Met een totaal aantal van zo’n 400 deelnemers, verdeeld over wandelaars en hardlopers, kan RVC’33 terugkijken op een goedbezochte editie van de traditionele 4,2 km rond ‘de Baars’. De jongste jeugd loopt afhankelijk van de leeftijd meerdere rondjes rond het veld. Het was mooi om aan de verhitte hoofden te zien hoe goed ze hun best deden. Na afloop werden ze allemaal beloond met een medaille.

Als snelste dame kwam Evita Hoogeveen na 15:47 minuten over de finish, met een ruime voorsprong op de nummer 2, Julia Oudijk-Fiedler (18:17). Voor haar hadden al de snelle mannen gestreden om de winst. Danny Binnendijk was met 14:30 minuten ruim een halve minuut sneller dan de nummer 2, Patrick van Leeuwen (15:01 minuten). De snelste RVC’33-ers waren Sabine Verdonk bij de dames en Thijs Crombeen bij de heren.

De eer voor de winnaars is hoog, maar zeker zo belangrijk als het resultaat van de hardloopwedstrijd zijn de ontmoetingen, het gevoel van saamhorigheid binnen de vereniging en de inzameling voor een jaarlijks wisselend goed doel.

Dit jaar was er gekozen voor De Prinsenhof, een expertisecentrum voor mensen met dementie in Gouda. Het zal gebruikt worden voor het welzijn van de bewoners. Het geld wordt dus niet gebruikt voor de basisvoorzieningen, maar om het leven van de bewoners wat kleur te geven. De vrouw van onze jeugd coördinator Jan Lit is één van de bewoonsters Van Prinsenhof. Na afloop van de Snertloop kon er dan ook een mooie cheque overhandigd worden met een bedrag van maar liefst 4.000 euro!

 

 

Advertentie

blank

blank

blank

blank

blank