Selectiebreedte kost BZ&PC twee kwartfinales

Op zaterdag 7 januari traden zowel Heren 1 als Heren 2 in de Final-16 van het ManMeer-Cup toernooi aan. Heren 1 nam het in Zwolle op tegen eerste divisionist SWOL1894, het tweede team speelde thuis tegen reserve eredivisionist De Ham uit Wormerveer.
Het vroege speelweekend zorgde voor de nodige uitdagingen bij Heren 1 dat Jari Krijgsman, Rob Peek én Henk Suur moest missen om uiteenlopende redenen. Vanwege een afwijkende invallersregeling in de beker kon geen beroep gedaan worden op de spelers van Heren 2 waardoor René Peek (H3) en de nog niet in de beker uitgekomen Bart Sterk de selectie volmaakten tot een krappe negen spelers.

Heren 1 kreeg al vroeg in de wedstrijd één van de vijf strafworpen te voortduren en keek al snel tegen een 2-0 achterstand aan. Ondanks de achterstand kwam BZ mede dankzij treffers van Joey Schellingerhout terug in de wedstrijd en kon het onder meer via René Peek de voorsprong uitbouwen naar 2-5. 

Door twee ongelukkige persoonlijke fouten van René Peek, moest BZ in navolging van een eerdere strafworp tegen, met een man minder de wedstrijd uitspelen en de speelstijl aanpassen tegen het SWOL dat o.a. de strafworp en overtalsituatie wist te benutten en terugkwam tot 6-6.

BZ toonde veerkracht en bracht zichzelf onder meer via een bijzonder uitgespeelde man meer via Rick Sandifort naar een comfortabele 6-9 voorsprong. In de vierde periode ging het snel, mede door twee strafworpen, de foutenlast en fouten in de Bodegraafse defensie kwamen de Zwollenaren via 11-11 op een 13-11 voorsprong. Rick Sandifort bracht de spanning terug en even leek Joey Schellingerhout BZ luttele seconden voor het einde BZ op weergaloze wijze op gelijke hoogte te schieten. De goal werd echter afgekeurd worden, waardoor SWOL1894 de kwartfinale bereikte ten koste van titelverdediger BZ&PC.

Herman van Tongerloo, coach Heren 1: “We speelden de eerste twee parten op ervaring en konden zo’n drie parten weerstand bieden. Door krappe selectie konden we niet op de manier spelen die voor ogen hebben en dat brak ons vandaag ondanks de inzet van de mannen op.”

Oók Heren 2 verloor ondanks vijf treffers van Pim Cluistra met één goal verschil. Net als Heren 1 kende ook het tweede team organisatorische uitdagingen en kon met hulp van Heren 3 überhaupt een team op de been brengen. Mede doordat de Bodegravers tot slot van rekening ook Wesley Roos zagen uitvallen wegens letsel, kwamen ook de mannen van het tweede nét tekort tegen de ploeg uit Wormerveer.

Eindstand SWOL1894 H1 – BZ&PC H1 | 13-12
Eindstand BZ&PC H2 – De Ham H2 | 13-14

Ingezonden bericht

 

 

Advertentie

blank

blank

blank

blank

blank

blank