Start bouw Amadeushuis in Waarder

Gisteren gaf wethouder Kees Oskam het startsignaal voor de bouw van het Amadeushuis in Waarder. Dit wordt een kleinschalige woonomgeving met ondersteuning voor ouderen met dementie. Aan de Molendijk in Waarder wordt hiervoor, op de plek van het voormalige Kerverland, een woonzorgcomplex met 31 wooneenheden en een gezamenlijke huiskamer gebouwd. 
Wethouder Oskam: “Ik voel me zeer verbonden met deze ontwikkeling. Ik ben jaren betrokken geweest bij het bestuur van het bejaardenhuis en dienstverleningscentrum Kerverland. Met de bouw van het  Amadeushuis op deze plek komt er opnieuw een goede voorziening voor ouderen in Waarder. Ik ben blij dat de Maximalocatie met de realisatie van het Amadeushuis en later dit jaar de zeven woningen voor gezinnen, een mooie invulling krijgt”.

Zoals de wethouder al noemt, wordt er naast de bouw van het Amadeushuis binnenkort gestart met de verkoop van zeven grondgebonden eengezinswoningen aan de Prins Willem Alexanderstraat in Waarder. De bouw van deze woningen start naar verwachting na de zomervakantie. Als het Amadeushuis, de nieuwe woningen en de daarbij behorende parkachtige openbare ruimte in 2023 klaar zijn, dan is het project “Maximalocatie Waarder” definitief afgerond.

Bron: Gemeente

Advertentie

blank

blank

blank

blank

blank

blank