IMG_4431

Streekmarkt in een nieuw jasje

Op een zonnige zaterdag, 13 april, is opnieuw de Streekmarkt in de Kerkstraat. De Streekmarkt wordt niet meer georganiseerd door de BOV (Bodegraafse Ondernemers Vereniging), maar door een groep vrijwilligers die samen de streekmarkt 2019 in een nieuw jasje willen steken. Zo staan de kraampjes een aantal meters meer in de Kerkstraat zelf zodat bij grote belangstelling de Bouwsteeg en de Nutpassage beter benut kunnen worden.
Steeds drukker

“Het lijkt steeds drukker te worden”, vertellen Broos en Merel die bij een kraampje van een energiecoöperatie staan. “Het is nu ook lekker weer waardoor het druk is, maar iedere maand lijken er kraampjes bij te komen.” Er heerst een gezellige sfeer op de Streekmarkt. Er worden dingen als bloemen en planten, honing, vis en persoonlijk bedrukte kleding verkocht. Ook voor de kinderen was er genoeg te doen. Ze konden springen op een springkussen en er waren spellen. Verder waren er strobalen waar men op kon zitten en er klonk muziek. Aan het begin van de straat stond een tractor van John Deere waar foto’s mee gemaakt konden worden.

Lees verder onder de foto’s

Positief

Ook Harmen Kooistra is weer van de partij met zijn kunstcollectie. “Ze kunnen me gewoon niet missen”, grapt hij. Hij is positief over dat de kraampjes meer in de Kerkstraat staan. “Nu we wat meer in het midden van de straat staan is het drukker bij de kramen en heb je meer aanspraak en contact”.

Door: Anne van SchothorstX