Tantes Bianca en Jorinda met ‘Missie 538’ in actie tegen kinderkanker

blank

Een diagnose als kinderkanker hoopt niemand ooit te hoeven ontvangen. Verdrietig genoeg beleven een aantal families deze realiteit wél. Ook hier in Bodegraven-Reeuwijk. Één van deze families komt daarom in actie. Tantes Bianca en Jorinda halen geld op voor ‘Missie 538’: een initiatief waarmee Radio 538 inzamelt voor speciale clean rooms in het Prinses Máxima Centrum. Clean rooms vergroten de overlevingskans van kinderen met kanker. Deze kwestie grijpt de dames persoonlijk aan, omdat hun nichtje van tweeënhalf afgelopen september de diagnose nierkanker kreeg en strijdt tegen de ziekte in het Prinses Máxima Centrum.

blank


‘’Wij willen dat alle kinderen de hulp kunnen krijgen die zij nodig hebben. Zo hopen we een heleboel families deze onzekere, zware periode te besparen”. Vertelt Jorinda.

Clean rooms maken celtherapie mogelijk. Met deze nieuwe behandeling wordt kanker bestreden door de eigen afweer. Gezonde cellen blijven intact. Dit vergroot de overlevingskans en vermindert de schade op lange termijn. Het Prinses Máxima Centrum heeft een eigen faciliteit met vier clean rooms nodig. De tantes hopen uiteraard dat hun actie en uw donatie bijdragen aan de realisatie hiervan.

blank

Kinderoncoloog

Rob Pieters (kinderoncoloog) op Radio 538: ‘’75 procent genezing klinkt aan de ene kant best hoog. Zeker als je weet dat het 50 jaar geleden maar 10 procent was. Maar als je bij die 25 procent hoort, is het gewoon niks. Als je een spreekuur doet en je ziet twaalf kinderen, weet je dat er 3 doodgaan. Dus we hebben nog wel een weg te gaan. Die laatste 25 procent zijn de rottigste vormen van kanker die we nu nog niet kunnen genezen, maar elk jaar maken we stappen. Onze missie is 100% genezing!’’

Doneren

‘’Meestal kan een goed doel zo’n ingezameld geldbedrag besteden aan verschillende belangen. In dit geval niet; alles gaat naar deze behandeling. De methode biedt extra hoop voor kinderen die nu uitbehandeld zijn. Met onze bijdrage hopen wij dat uiteindelijk ook deze 25% een veelbelovend vooruitzicht te wachten staat. De clean rooms vormen een belangrijke stap richting uitzicht op 100% genezing.’’, aldus Bianca.                                                             

De actie loopt tot en met 23 december. Tot die tijd kan er gedoneerd worden via https://www.starteenactievoormissie538.nl/team/tantes-in-actie

Advertentie

blank