Te water geraakte jongetje bij zwembad de Kuil weer thuis

De paniek was gisteren groot toen een jongetje van 1,5 jaar in het water terecht tijdens kwam in zwembad de Kuil in Bodegraven. Na een geslaagde reanimatie is het jochie met spoed met de ambulance vervoerd richting het ziekenhuis. Het goede nieuws is dat het jongetje weer thuis is.
Optisport Manager Ad Fransen is nog steeds vol lof over zijn personeel. Het ventje raakte tijdens vrij zwemmen te water. Het personeel wist het kindje uit het water te halen en begonnen direct met reanimeren. Na korte tijd kwam hij weer bij en begon met huilen. Daarna is hij door het ambulance personeel nagekeken en naar het Groene Hart ziekenhuis gebracht. Veel mensen bleven verbijsterd en emotioneel achter. Ook op social media blijkt dat veel aanwezigen het voorval hebben meegemaakt. 

Zwemles

Tijdens het incident was in het andere bad zwemlessen bezig. Deze werden gelijk stop gezet. De ouders werden verzocht het zwembad rustig te verlaten. De ouders van kinderen die meededen aan een zwemles kregen een mail met uitleg. 

Van slag

Het personeel is een dag daarna nog steeds van slag. “Na het voorval kwamen we met z’n allen bij elkaar. Ook vandaag kregen we ondersteuning om dit incident te verwerken. Morgen starten we weer met de zwemlessen.”

 

 

X