IMG_2226

TeaHealth: Maak kennis met e-health, voor jezelf en een ander

De komende maanden organiseert Zorg van Nu van het ministerie van VWS in samenwerking met KBO-PCOB en regionale partners op 10 locaties in het land TeaHealth-bijeenkomsten. Reeuwijk Brug is één van de 10 locaties waar een TeaHealth georganiseerd wordt, namelijk op 11 december. Het doel van deze tour is om op lokaal niveau senioren te informeren, te enthousiasmeren en te ondersteunen bij het gebruik van digitale zorg oplossingen. Tijdens deze bijeenkomst staat kennismaking met de digitale mogelijkheden voor gezondheid, veiligheid en comfort in en om het huis centraal.




Met digitale toepassingen in de zorg (e-health) kun je zelf aan je eigen gezondheid werken. Waar je vroeger lang in de wachtkamer van de dokter moest zitten, kun je nu met deze toepassingen al heel veel zelf. Denk hierbij aan het zelf meten van de bloeddruk of het maken van een hartfilmpje. Ook zijn er veel apps die ondersteuning thuis kunnen bieden. Met een voedingsdagboek en een stappenteller houd je bijvoorbeeld grip op je eigen gewicht en vitaliteit.

We verenigen het nuttige met het aangename tijdens TeaHealth. Onder het genot van een (gratis) High Tea met lekkere sandwiches en zoete lekkernijen maken we de deelnemers eerst nieuwsgierig naar de mogelijkheden die er al zijn op het gebied van e-health. En we laten ze filmpjes zien over de ‘wondere wereld’ die eraan komt. Dat verwondert en inspireert enorm. Daarna maken we het praktisch en oefenen we met allerlei toepassingen op de smartphone en/of tablet. Iemand die al digitaal vaardig is en het leuk vindt om andere te helpen, kan met behulp van het train-de-trainer principe en een uitgebreide toolkit vervolgens zelf een TeaHealth organiseren in zijn/haar omgeving/regio.

Informatie

Op woensdag 11 december vindt TeaHealth plaats in het Huis van Alles – Reeuwijk Brug van 14:00-16:00 uur. 

Aanmelden

Aanmelden kan via https://www.zorgvannu.nl/over-zorg-van-nu/agenda-team-zorg-van-nu of via een mail naar camdevos@tele2.nl. Deelname is kostenloos. Het aantal plaatsen is beperkt dus snel aanmelden is aan te bevelen.

Ingezonden bericht













X