Televisieprogramma De Hofbar in Weideveld Bodegraven

Het televisieprogramma de Hofbar heeft opnames gemaakt in de wijk Weideveld, Bodegraven over het centrale WKO (warmte koude opslag). De Hofbar is een politiek programma waarin presentator Rutger Castricum het land in trekt om de kloof tussen de samenleving en de politiek te overbruggen. De betreffende uitzending gaat over de warmtewet die de consument zou moeten beschermen en de warmtetarieven die gekoppeld zijn aan de gasprijs.
Zijn Yvonne Nemeth, Levi Hogendoorn en Rina Hampel, wijkbewoners in Weideveld, blij met de belofte van minister Rob Jetten dat de prijskoppeling met de gasprijs versnel losgelaten gaat worden? Is het WKO echt zo duurzaam als hen is voorgespiegeld? En waarom laten ze zich niet afsluiten van het WKO als ze zo ontevreden zijn?

Ook hoogleraar energiesystemen aan de TU Eindhoven, David Smulders, zal bevraagd worden. Smulders heeft zich eerder kritisch geuit over het klimaatbeleid in Nederland en het besluit om alle huizen van het gas te halen. Hij vindt dat er vooral met oplossingen gewerkt wordt die op papier duurzaam zijn, maar dat in de praktijk het tegendeel blijkt.

Minister Rob Jetten zal aan de tand worden gevoeld door Rutger Castricum. De minister van Economische Zaken en Klimaat heeft beloofd te kijken hoe hij snel de warmtewet aan kan passen zodat er een betere prijs voor warmte kan worden geregeld. Hoe snel is snel? En wat is een beter prijs?

Update: De uitzending is nu woensdag 13 april i.p.v. woensdag 6 april 21:05 op NPO2

Ingezonden bericht X