Woonblog @puravidasvenja – Mijn vintage caravan

Nu de lente is aangebroken en we eindelijk de vrijheid hebben om erop uit te trekken, begint het bij mij te kriebelen om mijn oude vintage caravan weer uit de stalling te halen en leuke campings te gaan ontdekken. Dit was ook gelijk de inspiratie voor deze nieuwe (woon)blog. Na een mega verbouwing van ons huis in 2,5 maand tijd, dacht ik dat een verbouwing van deze caravan peanuts moest zijn. Bovendien is stilzitten niet mijn ding…
Ik liep al enige tijd met het idee rond om een oude caravan aan te schaffen en deze te strippen. Nu is er alleen één probleem, ik heb geen geschikt rijbewijs. Maar opeens stond er een paar honderd meter van ons huis één te koop…. Een bohemian hippie rozen caravan waar geen speciaal rijbewijs voor nodig is. Vol enthousiasme belde ik vriendlief op, die inmiddels niet meer opkijkt van mijn ideeën. Maar tijd om het bij hem te laten landen was er niet (want dan zou hij zeker weg zijn, you know it).

Toch had ik nog een man bij me om hem goed te inspecteren zoals je ziet, maar ik was op slag verliefd en stuiterend van enthousiasme was de deal snel gesloten. Dit moest zo zijn en de volgende dag stond hij op onze oprit.

Ik had totaal geen ervaring met caravans, maar zag hier een leuke uitdaging in. Eigenlijk verklaarde IEDEREEN mij voor gek, maar ik dacht alleen maar….Wacht maar. 😉 Niet wetende dat ik eerst nog wel wat obstakels te nemen had. Vocht is een probleem dat vaak in oude caravans ontstaat en zo ook in dit pareltje.

Hier gelijk de eerste tip: bekijk niet alleen de wanden, maar voel ook of er zachte plekken zitten (vooral in hoeken).

Eenmaal bezig, zonder enige tijdsdruk, bedacht ik me dat het toch wel leuk zou zijn als we er in de zomervakantie nog mee weg konden. Wat betekende dat de caravan binnen 3 weken klaar moest zijn. Via marktplaats tikte ik voor €20,- een stapelbed op de kop en deze hebben we in onze caravan laten bouwen. Deze klus hebben we aan een professional overgelaten, omdat ik veilige slaapplekken voor onze kinderen wilde creëren. Daarnaast is het belangrijk om de caravan in balans te houden en een juiste gewichtsverdeling te maken. Je kunt niet zomaar op elke plek gewicht toevoegen of bijvoorbeeld op de as de keuken weghalen. Ga dus niet gelijk te enthousiast aan de slag met slopen, maar kijk eerst of het wel mogelijk is.

Via een verkoopgroep heb ik een oproepje gedaan met de vraag of iemand mij kon helpen met het naaien van gordijntjes. Verder haalde ik tips en ideeën van een Facebookpagina waar andere creatieve mensen met oude caravans zich verzamelen.  Het leuke aan het vragen om hulp is dat je nieuwe mensen ontmoet met frisse input die je verder brengen in het proces.

Na dagen van schuren, schilderen, kitten, repareren en 100 bezoekjes aan o.a. de Vrijbuiter voor allerlei onderdelen, werd hetgeen wat ik voor ogen had steeds zichtbaarder.

Het interieur van de caravan moest licht en fris worden met een Bohemian touch. ‘Pura Vida’ paste zo bij dit project en mocht daarom niet ontbreken in de styling (ook al heb ik een hekel aan cliché quotes in huis… Home is where the heart is…. Bleeeeh 😉 hihi). Pura Vida staat voor het goede leven en is een term die Costa Ricanen in het dagelijkse leven gebruiken. Zij voelen zich rijk en halen alles uit het leven zonder dat geld daarin een rol speelt. Iets wat ik zelf heb mogen ervaren in de tijd die ik in Costa Rica heb gewoond. Nog steeds voel ik dit zo en pas dit ook graag toe in mijn (kleurrijke) interieur.

En dan nu het leukste… De voor en na foto’s van project caravan:

Na foto’s: Na 3 weken elk vrij uurtje klussen in mijn ‘sleurhut’:

Hij brengt ons op allerlei bijzondere plekken, bij mensen, nieuwe avonturen en verhalen. Ik hou ervan!

Nu had ik nog graag willen schrijven over een nieuw plan met een caravan (iets met een bar en tuin), maar door mijn enthousiasme is het al een heel verhaal geworden, dus deze bewaar ik voor een volgende keer. 😊

Liefs en Pura Vida!

Svenja (Instagram: @puravidasvenja)

 

 X