Tenniselleboog behandeling door Fysio De Kuil in Bodegraven

Een tenniselleboog is een veel voorkomende klacht binnen onze praktijk voor fysiotherapie in Bodegraven. Ervaar je pijn aan de elleboog? Bij Fysio De Kuil kunnen we pijnklachten verminderen met een effectieve tenniselleboog behandeling.
Wat is een tenniselleboog?
Bij een tenniselleboog (of laterale epicondylitis) is er sprake van overbelasting van de arm die zich kan uiten in een pijnlijke elleboog. Mensen ervaren pijn aan de buitenzijde van de elleboog. Deze pijn treedt op bij het bewegen van de pols, bij weerstand met een gestrekte elleboog en bij druk op de aanhechting van de spieren halverwege de arm. Iemand met een tenniselleboog heeft vaak last bij alledaagse bewegingen, zoals kracht zetten, knijpen, iets optillen en werken achter een pc.

Wat is de oorzaak van een tenniselleboog?
De oorzaak van het ontstaan van een tenniselleboog is meestal gerelateerd aan sport of werk. Denk aan repeterende bewegingen of bewegingen waarbij kracht moet worden gezet in een houding die niet optimaal is. Door een verkeerde houding of verkeerde techniek kunnen de strekkers van de pols in de onderarm overbelast raken. Vanuit de literatuur is een sterke relatie bekend tussen het ontwikkelen van elleboogklachten na eerdere pijnklachten in de schouder of bij nekklachten.

Verminderen van pijnklachten
Het is mogelijk dat pijnklachten vanzelf verminderen. Uit onderzoek blijkt dat 80% van de mensen met een tenniselleboog binnen een half jaar en 90% binnen een jaar spontaan herstelt. Alhoewel de meeste symptomen vanzelf kunnen verdwijnen, wordt er vanuit richtlijnen weinig advies gegeven wat je zelf kunt doen om de klachten te verminderen. Dagelijks pijn ervaren kan heel vervelend zijn en daarom helpen fysiotherapeuten van Fysio De Kuil patiënten bij het verminderen van pijnklachten met een effectieve behandeling.

Wat kan Fysio de Kuil voor mij betekenen?
In onze praktijk voor fysiotherapie in Bodegraven kijken we verder dan alleen de pijnlijke elleboog. We lazen net dat er een link kan zijn met eerdere schouderklachten of pijnklachten in de nek. Daarbij is sporten of de werkomgeving in veel gevallen van invloed. In elk geval is het belangrijk die factoren ook te onderzoeken en waar nodig te behandelen, bijvoorbeeld met houdingsadvies. Daarnaast kunnen we met fysiotherapie ondersteunende behandeltechnieken toepassen die pijnverlichtend werken. Technieken die we inzetten bij Fysio De Kuil in Bodegraven zijn onder andere medical taping, dry needling en myofasciale releasetechnieken. Deze behandeltechnieken zijn binnen onze fysiotherapiepraktijk altijd ondersteunend aan oefentherapie bij een tenniselleboog.

Afspraak maken voor een tenniselleboog behandeling?
Heb je last van je elleboog met misschien ook schouderklachten of nekklachten? Wij kunnen je helpen bij het verminderen van pijn. Ook helpen we je om pijnklachten in de toekomst te kunnen voorkomen. Kijk voor meer informatie over een tenniselleboogbehandeling, chronische pijn en peesklachten op de website van Fysio De Kuil. Vanuit onze praktijk voor fysiotherapie en hydrotherapie in Bodegraven geven we naast behandelingen ook tips voor een pijnvrij bestaan. Een afspraak maken voor een intake of een behandeling kan online of telefonisch.

www.fysiodekuil.nl

Advertentie