blood-sugar-chronic-diabetes-46173

Thema-avond Diabetes bij Rode Kruis Bodegraven

Op dinsdag 19 februari organiseert Rode Kruis Bodegraven een openbare thema-avond over diabetes. Diabetes, in de volksmond bekend als suikerziekte, is een ziekte waarbij het lichaam de bloedsuiker niet meer in evenwicht kan houden. Dat komt doordat het lichaam te weinig van het hormoon insuline heeft. Ook reageert het lichaam vaak niet meer goed op insuline, of het maakt helemaal geen insuline meer. Insuline regelt de bloedsuikerspiegel.
Tijdens deze thema-avond komt EHBO-instructeur Herjan Hakkers voorlichting geven over diabetes. Hij zal uitleg geven over de verschillende vormen van diabetes, de symptomen, en vertellen hoe het leven van een diabetespatiënt eruitziet. Ook wordt er aandacht besteed aan eerste hulp bij diabetespatiënten. Waar moet je aan denken als je eerste hulp verleent aan iemand die diabetes heeft?

Deze thema-avond is openbaar en gratis toegankelijk voor alle geïnteresseerden. De avond duurt van 20:00 tot 22:00 uur en vindt plaats in het Rode Kruis gebouw, Koninginneweg 3A te Bodegraven. Aanmelden kan door een e-mail te sturen naar info@rodekruisbodegraven.nl of stuur een berichtje via het contactformulier op www.rodekruisbodegraven.nl.

@Archieffoto

X