rvc – teylingen

RVC pikt punt bij KDO

Na de nederlaag tegen koploper TAC’90 op het eigen Sportpark Kaagjesland mocht RVC deze week op weg naar De Kwakel voor de uitwedstrijd bij KDO. KDO doet het prima in de competitie, in tegenstelling tot de Reeuwijkers. Trainer Dennis Olman kon niet beschikken over Arnold Oudijk, hij kreeg vorige week (onterecht) een rode kaart en is voor vijf wedstrijden geschorst.
Op veld 3 liet KDO er geen gras over groeien. Zij gingen in de aanval en zag tegenover hen een teleurstellend RVC, dat snel in paniek raakte, weinig voetbal in zich had en direct achter de feiten aan liep. Het was dat KDO niet met scherp schoot dat de 1-0 nog lang uitbleef, maar uiteindelijk moest keeper Stefan van der Meer de bal uit het net halen toen er onvoldoende verdedigd werd na een voorzet van KDO. Ondanks dat KDO beter speelde, kwam RVC toch op gelijke hoogte. Een corner van Robin Stolwijk vond het hoofd van zijn broertje Frank, die de score gelijk trok.

Na de rust probeerde RVC het anders, maar ook dat lukte niet. Zij kwamen opnieuw veel te vaak in de problemen en dit resulteerde in een terechte achterstand. Het werd in korte tijd zelfs 3-1 voor de thuisploeg. Het zag er niet naar uit dat de Reeuwijkers nog iets terug konden doen en KDO leek op zoek naar nog meer goals. Wisselingen aan RVC kant deden de wedstrijd iets kantelen. Ingevallen linksback Zanzibar Booy leverde met een van zijn eerste balcontacten een perfecte voorzet af op Ralph Tol, die knap inschoot. RVC kreeg hierdoor weer wat moed en zorgde zelfs in de slotfase voor de 3-3. Opnieuw was het Frank Stolwijk die de bal precies op zijn hoofd kreeg en onhoudbaar binnen kopte. KDO liet zich bestelen en was de weg een beetje kwijt en baalde van de vele gemiste kansen. RVC kwam goed weg met dit gelijkspel na een ondermaatse wedstrijd.

Door: Mari Blanken
Archieffoto: Letty Blanken

X