Benauwde belangrijke overwinning ESTO

Uiteindelijk pakte ESTO met een 2-1 overwinning op GDA de volle buit en de zeer belangrijke drie punten om weg te blijven uit de gevarenzone. Tegenstander GDA draagt de rode lantaarn, maar was beslist niet van plan de pot uit handen te geven.

Het was dan ook voor beide ploegen hard werken in de natte winderige omstandigheden. Vrij vroeg in de wedstrijd pakte ESTO een voorsprong. Wouter-Jan Bos knalde in de 17e minuut, na een rommelige situatie in het strafschopgebied, de bal hard in het dak van het doel. ESTO was gevaarlijker maar wist de soms eenvoudige kansen niet te verzilveren. Zo bleef het tot de rust 0-1. Direct na de rust was kennelijk een donderspeech van de GDA-trainer aanleiding voor de Hagenaars een tandje bij te zetten. Dat resulteerde al snel in de gelijkmaker die viel in de 50e minuut. Met nog bijna drie kwartier op de klok was de spanning terug en knokten beide ploegen voor wat ze waard waren. De corners waren de momenten dat ESTO de pot naar zich toe had kunnen trekken maar de doellijn tussen de GDA-palen werd niet gepasseerd tot de 89e minuut. Een voorzet van Randy Zaal kon Wouter-Jan Bos een beetje tegendraads in het doel koppen voor de 2-1 voorsprong.

Met nog enkele spannende minuten en Tony Rietveld voor meer lengte in de verdediging als luchtdrukrem, pakte ESTO uiteindelijke de volle winst. Komende zondag komt HVV naar de Kievitsheuvel in Bodegraven. De wedstrijd begint om 14.00 uur.

Verslag Han Koevoets en Marcel Dijkzeul.