smederij_francken_oude_loods_0

Toekomst oude ‘Francken-locatie’

In 2015 is smederij Francken verhuisd naar Barwoutswaarder. De locatie aan de Hoge Rijndijk, gelegen aan de Oude Rijn is inmiddels ingevuld met een paar kleinere woningen. Voor de locaties tussen Hoge Rijndijk en Korte Waarder en zuidelijk van de Korte Waarder wordt gewerkt aan plannen voor woningbouw en parkeren. Op de locatie komen vijf kleine en twee grotere woningen, beiden met eigen parkeerplaatsen.
Sanering, woningbouw & parkeren

Voordat er woningen gebouwd kunnen worden, zal er gesloopt worden en wordt de grond gesaneerd. Er wordt gekeken of en hoeveel openbare parkeerplaatsen er bij kunnen komen. Met het parkeeronderzoek dat in de zomer van 2018 is gehouden, is nog eens onderstreept dat in dit deel van Nieuwerbrug er een tekort aan parkeerplaatsen is.

Schets voor een mogelijke invulling van de achterlaatlocatie

Betrokken partijen

In het voorjaar van 2017 heeft de gemeente meerdere ontwikkelende partijen uit de regio uitgenodigd om te kijken wie er belangstelling hadden voor deze locatie. De gemeente werkt nu samen met de eigenaar van de locatie en met een ontwikkelaar/aannemer. Er zijn nog geen definitieve afspraken tussen deze partijen gemaakt. Dit komt omdat er veel zaken vastzitten aan de kleinere en daardoor lastig invulbare locatie zoals een kostbare bodemsanering, de behoefte aan parkeerplaatsen en de inmiddels opgelopen bouwkosten in de woningmarkt. Ook het dorpsteam WIN wordt op de hoogte gehouden van de planontwikkeling.

Planning

Een exacte planning is er nog niet. Eerst moet er een plan bedacht worden waarmee partijen verder kunnen. Dan kan er ook overleg plaatsvinden met de direct omwonenden en andere belangstellenden, en een bestemmingsplan worden opgesteld. 

Foto: De oude loods van smederij Francken, aan de Korte Waarder, gelegen naast het KPN-huisje.

 

X