269253

Tweede hondenstrand Reeuwijkse Hout gereed

Het hondenstrandje bij de Reeuwijkse Hout is erg populair, zo populair dat er nu ook een tweede strandje is aangelegd. Het strandje wordt zoveel gebruikt dat uitbreiding nodig was. Bovendien loopt de wandelroute naar het hondenstrand vlak langs het zwemstrand wat voor overlast zorgt.
Bezoekers van het zwemstrand en de ligweide ervaren daar overlast van hondenpoep en loslopende honden. Hondenbezitters kunnen nu via een extra aangelegd pad de twee hondenstrandjes bezoeken en het strand vermijden. De ontwikkeling van het tweede hondenstrand is dus plezierig voor de hondenbezitter en de strandgast. Nog meer redenen om de Reeuwijkse Hout te komen bezoeken.

Groenalliantie werkt aan het mooier en aantrekkelijker maken van Reeuwijkse Hout. Deze ontwikkelingen zijn onderdeel van de Kwaliteitsimpuls Groenalliantie. De Kwaliteitsimpuls heeft als doel groengebieden van Groenalliantie aantrekkelijker te maken voor bezoekers, zodat er meer te doen, te beleven en te zien is. Een van de ontwikkelingen is de aanleg van het nieuwe hondenstrand in de Reeuwijkse Hout. Het hondenstrand is voor 50% gefinancierd door de Provincie Zuid-Holland.

Foto: Groenalliantie Midden HollandX