Vakantiespelen-0016

Veranderingen tijdens eindvuur bij Vakantiespelen Bodegraven

Er gaat dit jaar het één en ander veranderen omtrent het eindvuur van de Vakantiespelen Bodegraven. Omdat het evenement steeds groter wordt, hebben ze meer ruimte nodig. Dit meldt de organisatie op social media.
Ze hebben hard gewerkt om een betere plek te vinden voor het eindvuur en dat is dus gelukt. Dit jaar vindt het eindvuur plaats in het weiland achter de moskee. Hier hebben ze meer ruimte en kunnen ze veel meer veiligheid bieden aan de toeschouwers, vrijwilligers en de omgeving.

Hutten

De Vakantiespelen sluit ieder jaar traditiegetrouw af met een groot eindvuur. Dit eindvuur wordt opgebouwd uit de hutten die de kinderen de hele week hebben gebouwd en trekken altijd veel bekijks van de deelnemers, vrijwilligers en ouders.

Route

De route van de optocht dit jaar is als volgt: Burgemeester Kremerweg, Ingelanden, Johan de Wittstraat, Dirk Bavolaan, Nieuwe Markt, Kerkstraat, Marktstraat, Bodelolaan en Noordzijde. 

Veilig

De organisatie stond dit jaar voor de uitdaging om dit vuur veiliger te maken ten opzichte van voorgaande jaren. De organisatie wilde graag meer ruimte voor het vuur en een grotere afstand tussen toeschouwers, bomen en bebouwing. Daarom is er gekozen om het eindvuur te verplaatsen naar een weiland 250m noordelijker, achter Moskee El Fath. Op deze plek is er veel meer ruimte, is er meer dan genoeg afstand tussen het vuur en de toeschouwers en is de situatie minder afhankelijk van het weer.

Uitleg

Op www.vakantiespelen.nl/vrijdagsituatie of de Facebookpagina van de Vakantiespelen staat een uitgebreide uitleg voor alle ouders en toeschouwers. Het ophalen van de kinderen na de optocht gaat dit jaar anders ten opzichte van vorig jaar.

Iedereen wordt gevraagd en aangeraden deze uitleg goed te lezen.

 

 

X