Verhoeff-Rollmanschool wint schoolschaaktoernooi

Niet minder dan 60 kinderen van scholen in Bodegraven en Reeuwijk deden zaterdag 8 februari mee aan het jaarlijks schoolschaaktoernooi. Ze speelden 7 partijen van 20 minuten om uit te maken welke scholen naar de halve finales van de Leidse Schaakbond kunnen doorstoten en om individuele titels voor respectievelijk groep 3 en 4, 5 en 6, en 7 en 8. Aangemoedigd door ouders en ondersteunende leerkrachten werd stevig strijd geleverd. Uiteindelijk slaagde de het eerste team Verhoeff Rollman school er in de beker te winnen. Met 22 punten bleven ze het eerste team van de da Costa school duidelijk voor. De derde plek was voor het tweede team van de Da Costa school, maar de Willibrord Miland school haalde evenveel punten.

In het individuele kampioenschap eindigden Klaas Roos en Ammar Feith met een gelijk aantal punten. Klaas werd uiteindelijk winnaar op basis van de zgn. weerstandspunten. Er kwamen ook dit jaar weer enkele talenten naar voren zoals Jasper Kingman van de Willibrord school die, pas in groep 4, al de 12e plaats wist te bereiken met 4,5 punten en daarmee ook winnaar werd in de jongste groep.