Verslag 25e Volkskerstzang interkerkelijk koor Promising Voices in Bodegraven

Afgelopen zaterdag vond de 25e Volkskerstzang van interkerkelijk koor Promising Voices plaats. Bezoekers verzamelden zich al vroeg rond de Dorpskerk en werden daar buiten met warme klanken verwelkomd door muzikanten van Wilhelmina uit Zwammerdam.

Eenmaal binnen wachtte hen een orkest, solisten en een groot koor onder leiding van Leon van Veen. Komt allen tezamen werd door alle aanwezigen uit volle borst gezongen. Want ja dat mocht weer! Ds. Erick Versloot verwelkomde de aanwezigen en gaf tussendoor uitleg over de liederen en het thema.

Het koor zong alsof het 3 jaar stil geweest was en genoot zichtbaar! De fijne interactie tussen solisten Ariën Vink, Miranda de Vlieger, Suzanne van der Velde en het koor was mooi om te zien en goed terug te horen in hun zang. 

Jubileum

Heel bijzonder deze 25e Volkskerstzang was dat er 5 koorleden meezongen van het eerste uur. Het was voor Erik de Gier, Jolanda de Graaff, Henriëtte Geluk, Marco en Irma Spits de 25e keer dat ze dit evenement beleefden. Je ziet hen op de foto. Voor Erik was het ook gelijk zijn laatste Volkskerstzang omdat hij inmiddels de leeftijdsgrens heeft bereikt. Daarbij waren er dertien koorleden die voor het eerst aan een Volkskerstzang meededen. Dat het koor nog bestaat en zelfs groeit en verjongt is iets om dankbaar voor te zijn na een (ook voor koren) ingewikkelde tijd.

2x een volle kerk

De middaguitvoering was al heel goed gevuld, in de avond moesten er zelfs stoelen bij. In totaal waren er rond de 800 bezoekers. Het koor en solisten sloten af met het lied ‘Christmas day’, van Chris Tomlin. Het refrein werd getoond op de schermen, dus meezingen kon en mocht. Een prachtig, feestelijk lied wat je in de uitvoering van Promising Voices terug kunt luisteren op Spotify.

De mooie foto’s bij dit bericht zijn gemaakt door Ariene fotografie.

Bekijken tijdens Kerst op BR6

Heb je de Volkskerstzang gemist of wil je nog even nagenieten?  Je kunt deze terugzien BR6 op 25 december, eerste Kerstdag om 20.00 uur en tweede Kerstdag om 18.00 uur. En wil je het koor live horen, dan kan dat in ieder geval tijdens de Paaszang op 8 april 2023.

Advertentie