int02

Video: Eerste ontwerp nieuw zwembad in Bodegraven gepresenteerd

Wethouder Dirk-Jan Knol heeft zojuist samen met de winnende aannemer en architect het ontwerp aan de aanwezigen gepresenteerd. “We presenteren met trots een duurzaam zwembad in Bodegraven. Dit past in ons thema Samen, Duurzaam en Gezond. Het is vooral gericht op de toekomst voor onze inwoners en sportverenigingen. Dit past in een waterrijk gebied.” De bouwkosten van het nieuwe zwembad komen uit op 13,8 miljoen.
De bouw begint in mei 2019. Dit zorgt ervoor dat in de zomer van 2019 het buitenbad dicht gaat. De planning is dat in 2020 het nieuwe zwembad voltooid zal worden. Het wedstrijd en recreatiebad wordt zolang mogelijk open gehouden. Er wordt gekeken of ze volgend jaar zomer vervoer kunnen regelen naar zwembad de Fuut in Reeuwijk.

Het nieuwe zwembad in Bodegraven krijgt een doelgroepenbad en een wedstrijdbad binnen en buitenbad.  Voor deze baden kan afzonderlijk de temperatuur worden geregeld.  Het bestaande buitenbad wordt gehalveerd. Dit wordt 25 meter lang en 21 meter breed. “Het huidige buitenbad kost veel energie door de hoeveelheid badwater, en door de open wand kunnen we binnen en buiten met elkaar verbinden wat ook neer komt op dezelfde grootte als het buitenbad nu.” 

In de centrale hal is uitzicht op het bad. Daarnaast is er ruimte voor horeca, kleedruimtes en een verenigingsruimte.

Glijbaan

Buiten en binnen is er ruimte voor baby en peuters met speelelementen. Ook komt er een familieglijbaan. “Dit is echt ontzettend leuk voor kinderen. De glijbaan wordt 4 meter breed en 10 meter lang. Zo kun je met wel 4 of 5 kinderen tegelijk van de glijbaan af. Met deze waterpret krijgt de bezoeker waar voor zijn geld.” De glijbaan is zowel voor binnen als voor buiten te gebruiken en komt in een speciaal bad.

VIDEOX