Viswinkel Visgilde Teun v.d. Toorn wint Haring Smaaktest

De lekkerste haring komt dit jaar uit Bodegraven! De populaire viswinkel Visgilde Teun v.d. Toorn won op 6 juli de Open Nationale Haring Smaaktest. Voor deze test proefden prominente Nederlanders onder toezicht van een notaris blind haring. Jacorine was namens de zaak de uitverkorene om de prijs in ontvangst te nemen.
Bij de Open Nationale Haring Smaaktest wordt de haring blind geproefd door prominente Nederlanders. Dit jaar bestond het gezelschap onder andere uit de burgemeesters van Oegstgeest en Katwijk, ex- voorzitter Vereniging van Nederlandse Vishandels Peter van de Laar en Harry Mens. Zij beoordeelden de haring op smaak, vetgehalte, graten, enzovoort en gaven elke haring punten. 

Medewerkster Jacorine Cox is trots op het resultaat. Het is belangrijk om oog voor de vis en liefde voor het vak te hebben. De smaak van de haring is het belangrijkste. Hoe we die maken is ons geheim”, zegt ze lachend. 

Teun van de Toorn draait de laatste tijd weer een paar uurtjes mee per dag. Eind vorig jaar werd hij zwaar getroffen door het coronavirus. 

De actie is nog geldig t/m 24 juli. 

Hoofdfoto: Emile van Aelst

 

X