Visgilde Van der Toorn: Drie nieuwe gezichten schieten te hulp wegens corona

De viswinkel was de afgelopen dagen gesloten wegens omstandigheden. Teun van der Toorn, eigenaar van Visgilde van der Toorn, is zwaar getroffen door het coronavirus. Vorige week lag hij op de IC aan de beademing. De winkel ging dicht, maar zal op woensdag 4 november weer opengaan; met drie nieuwe gezichten die te hulp schieten om Visgilde van der Toorn te helpen. Medewerkster Jacorine Cox vertelt.
Hoe is het nu met Teun van der Toorn?

“Slecht. Hij ligt op een gewone afdeling op dit moment. Hij heeft veel aan zijn gezondheid in moeten leveren. Hij kan de komende maanden niet werken. Dat is een behoorlijke klap. Zijn vrouw kan ook niet werken; als zij corona aan Teun geeft, is het over. De situatie rondom Teun is heel ernstig. Zijn vrouw doet nu de zorg. Ik [Jacorine Cox] ben zelf een vooraanstaand gezicht; maar ik zit sinds 5 oktober thuis wegens zwangerschapsklachten, waardoor ik niet kan lopen.”

Drie nieuwe gezichten 

“Wij zijn drie bekenden in de winkel; en daar komen drie onbekende gezichten voor terug. Het zijn allemaal gekwalificeerde mensen. Ze komen uit een andere viswinkel vandaan om ons te helpen. Ze hebben jarenlang in Gouda in de viswinkel gestaan; en die zijn bereidwillig om ons de komende drie tot zes maanden uit de brand te helpen.” aldus Jacorine.

“Het is een ex-ondernemersechtpaar en één van hun eigen medewerkers. Debora; is de medewerkster; dat wordt onze vaste nieuwe kracht; en heeft heel veel zin om aan de slag te gaan. Sandor en zijn vrouw Sandy zijn heel erg bereid om de winkel te doen overleven. Ze zullen zich met hart en ziel inzetten om ons te helpen.” Woensdag 4 november gaat de winkel weer open. “We hebben ons eigen personeel ook nog; dus hun gezicht zal ook nog te zien zijn.”

Streven

“We hopen dat de situatie rondom Teun dermate verbetert dat hij daarna weer in goede staat zijn werk kan uitvoeren; dat is wel ons en zijn streven. Het is ook de bedoeling dat ik na mijn zwangerschap weer terugkom. Het is de bedoeling dat na april ik in elk geval weer terugkom.”

Maandagen gesloten: van dinsdag tot en met zaterdag open

Het is belangrijk dat wij wel op maandagen gesloten zullen zijn tot nader bericht. Dinsdag tot en met zaterdag zijn wij open. Wij hanteren de standaard coronaprotocollen. Met Kerst hanteren wij extra protocollen omdat het dan erg druk is, maar dat moet mensen niet afschrikken om te komen. We hebben daarvoor de nieuwe protocollen opgesteld.”

De redactie van Rebonieuws.nl wenst Teun en zijn vrouw heel veel sterkte en beterschap

 X