Burgemeester voor de klas!

Op woensdag 11 november 2020 om 9:00 uur geeft burgemeester Van der Kamp een gastles bij IKC Schatrijk. Dit doet hij in het kader van de Week van Respect, die van 9 tot en met 15 november loopt. Deze eerste gastles is de start van een kleine tournee langs een aantal basisscholen in de gemeente waarbij de burgemeester voor de klas zal staan.
Jong geleerd is oud gedaan

Burgemeester Van der Kamp zal met de kinderen van groep 7 van IKC Schatrijk in gesprek gaan over allerlei onderwerpen binnen het thema respect. Door de jaren heen heeft burgemeester Van der Kamp al heel wat klassen te woord gestaan. “Ik doe het elk jaar weer met heel veel plezier! Respect is een belangrijke basis om met elkaar om te gaan. Zeker in deze tijd. Als we onszelf en elkaar respecteren, of we het nu wel of niet met elkaar eens zijn, dan wordt de wereld vanzelf een beetje mooier. En ik denk dat we daar momenteel meer dan gemiddeld behoefte aan hebben. Ik ben benieuwd hoe deze jonge inwoners over respect denken en waar zij mee bezig zijn. Zij zijn de toekomstige volwassenen die onze samenleving van morgen maken. Door met hen in gesprek te gaan over dit onderwerp hoop ik mee te bouwen aan een toekomstbestendige, respectvolle samenleving. Jong geleerd is oud gedaan,” aldus burgemeester Van der Kamp.

Bij IKC Schatrijk kijkt men uit naar de komst van de burgemeester. Directrice van IKC Schatrijk Marieke de Groot: “De kinderen verheugen zich erg op het bezoek. Het maakt indruk op hen dat de burgemeester langskomt en met hen in gesprek gaat. Ik hoop dat zij hierdoor ervaren dat ook zij, hoe jong ze ook zijn, gezien en gerespecteerd worden. Bij ons geldt de regel: ‘Ik gedraag me’. En dat doen we door een ander te helpen, elkaar aan te kijken en te luisteren naar de ander. Met de gastles van de burgemeester wordt dat tastbaar voor hen.”

Naast IKC Schatrijk doen nog een aantal scholen in gemeente Bodegraven-Reeuwijk mee aan de Week van Respect. Burgemeester Van der Kamp geeft ook op deze scholen gastlessen. Dit doet hij verspreid over een aantal weken in november en december vanwege zijn goed gevulde agenda. Door de coronamaatregelen kan de vorm van de gastles veranderen van letterlijk voor de klas staan naar digitaal op afstand.

Week van Respect

De Week van Respect is een jaarlijkse nationale bewustwordingscampagne die opgezet is als reactie op de toenemende intolerantie en spanningen in de maatschappij. Om zo te voorkomen dat mensen steeds verder van elkaar verwijderd raken en spanningen toenemen. De campagne richt zich op de jongeren: de generatie van de toekomst. De Week van Respect is een initiatief van de Respect Foundation. Zij organiseren de Week van Respect sinds 2006. Meer informatie over de Week van Respect is te vinden op www.weekvanrespect.nl.

Foto: Archieffoto

Bron: Gemeente

Ingezonden berichtX