Voortgang Streekmuseum Reeuwijk

Op maandag 5 maart bracht het college van Burgemeester en Wethouders van de gemeente Bodegraven-Reeuwijk een bezoek aan het Streekmuseum aan de Oudeweg in Reeuwijk-Brug. In de oude boerderij werden de aanwezigen bijgepraat door zowel de vrijwilligers van het Streekmuseum als de bouwers die verantwoordelijk zijn voor de nieuwbouw. Het goede nieuws was dat ze voorliepen op schema met de bouw.
Architect Ben Kraan vertelde over zijn schetsen op een velletje papier, die al snel als een succesvolle zet werden beschouwd, waarna men kon beginnen met de nieuwbouw. Het hoofddoel van het project was om een gebouw te realiseren dat volledig energieneutraal zou zijn.

Hierna volgde een rondleiding over de bouwplaats, waar Lok Installaties uit Bodegraven en Vergeer Bouw uit Reeuwijk meer vertelden over de bouw en constructies. Het schuin bouwen was een mooie uitdaging voor Vergeer Bouw. De aanwezigheid van ruim 30 zonnepanelen op het dak en de grote raampartijen aan de achterzijde zorgen nu al voor een prachtig uitzicht op het water.

Advertentie