Vriendenschaar 1 scoort weinig, maar wel punten

Waar het weer de voorgaande zaterdagen nog (na)zomers te noemen was, speelde de Vriendenschaarselectie afgelopen zaterdag haar wedstrijden op een druilerige, en zeer winderige dag; niet de ideale omstandigheden om in te korfballen.
En dat was ook terug te zien in het scoreverloop van beide wedstrijden. Vriendenschaar 2 speelde als eerste, tegen WION 2, en stond bij rust 7-3 achter. Er werd, ondanks regen en wind, nog een knappe inhaalsprint getrokken, wat zorgde voor een eindstand van 10-10. Gelukkig toch een punt binnen.

Daarna was het beurt aan de wedstrijd WION 1 – Vriendenschaar 1. Ook hier liep het met het scorend vermogen aan beide kanten niet erg hard, door weer, wind, maar ook omdat er weinig strafworpen en vrije ballen werden gegeven. Bij rust stond het 2-5.

Vanuit rust kwamen de Bodegravers scherp verdedigend terug, aanvallend was er teveel sprake van snelle schoten en éénschotsaanvallen. Er werd maar weinig bijgescoord, maar dat gold – wederom – voor beide kanten. Uiteindelijk werd er met 4-9 gewonnen. De punten zijn weer binnen voor Vriendenschaar, al neigt de uitslag meer naar die van een voetbalwedstrijd.

Foto: Fenne van den Hoogenband (van de wedstrijd tegen Twist)

Advertentie

blank

blank

blank

blank

blank

blank