Vriendenschaar 2 veldkampioen

Het stond al een aantal jaren op het verlanglijstje van de korfballers van het tweede seniorenteam van Vriendenschaar: op het veld promoveren naar de reserve 2e klasse. Afgelopen zaterdag kon het gaan gebeuren in een titelstrijd met de andere kampioenskandidaat Merwede 3 uit Dordrecht.
De spanning zat ‘m dus in de staart: het zou tevens de laatste en allesbeslissende wedstrijd van deze veldcompetitie zijn, dus het was ‘erop of eronder’. Vriendenschaar had echter één streepje voor op Merwede. Waar Vriendenschaar genoeg had aan gelijkspel, moest de opponent per se winnen om kampioen te kunnen worden. Verder was het natuurlijk heel fijn dat het voor Vriendenschaar een thuiswedstrijd was. De weergoden waren ons niet heel gunstig gezind, want het was snikheet zo midden op de dag. Vriendenschaar schoot uit de startblokken en pakte een brutale voorsprong van 5-0. Merwede knokte zich gedurende de wedstrijd nog wel enigszins terug, maar het verschil werd nooit groter dan twee punten.

Vriendenschaar zette tegen het einde van de wedstrijd nog een kleine eindspurt in en zodoende blies de scheidsrechter af bij de stand van 15-11 en daarmee werd Vriendenschaar de terechte kampioen in de reserve 3e klasse.

 

 X