´VSTS dames 1 maakt van de nood een deugd´

Afgelopen zaterdag was het na bijna een jaar geen competitie te hebben gespeeld weer tijd voor een ouderwetse volleybalwedstrijd. VSTS dames 1 heeft een flinke transformatie ondergaan. Zo zijn Mirjam van der Kruk en Karin Klein gestopt en Sanne van Ooijen (D2) en Caitlin de Rooij (Zovoc) zijn hun volleybal carrière ergens anders gaan voortzetten. Er zijn maar liefst vier speelsters hiervoor in de plaats gekomen, waar we erg blij mee zijn: Denise Peeters als passer/loper, Eline Hazelaar en Merel Florie op het midden en Terra Perotti als diagonaal.

De wedstrijd stond van tevoren op losse schroeven aangezien de tegenstander van deze dag, fietsbezorgd.nl Switch dames 1, zich de avond ervoor via de mail had afgemeld bij onze vereniging. Op zaterdag 18 september werd dan ook na overleg door coach Dennis Strang en zijn dames, besloten dat er een vrije zaterdag op het programma stond. Er werden al wijntjes ingeschonken en van het zonnetje genoten totdat de telefoons bij de dames gingen rinkelen en daar Elvira Duiven klonk met de mededeling dat de dames en coach van Switch plaats hadden genomen in de sportkantine om wél een wedstrijd te gaan spelen.

Duiven, die dit seizoen de rol als assistent op zich neemt vanwege een zwangerschap, maakte bepaald geen grap en sommeerde iedereen naar de sporthal. Van heinde en verre kwamen om beurten de speelsters van VSTS binnengedruppeld met redelijk wat venijn en adrenaline in het lijf door deze onverwachte wending.

Er werd in samenspraak met het arbitrage duo besloten de wedstrijd te gaan spelen en Switch heeft dit moeten bezuren. VSTS begon dus bijna een uur later aan de match maar had een flitsende start. Alle dames waren fel en erop gebrand alles te geven en Switch weer gauw naar huis te sturen. Vanaf punt 1 was dit goed te zien aan het spel van VSTS. Zij legden flinke servicedruk neer bij de tegenstander wat resulteerde in veel directe punten en de punten die Switch wel maakte waren flink bevochten want niks werd weggegeven die middag.

Terpstra die op de spelverdeling haar mannetje stond kon Fleur van der Laan goed vinden en zij zorgde voor de nodige punten op het midden. Ook blokkerend was ze een plaag voor de aanvalsters van Switch. Zo werd met 25-18 de eerste set overtuigend gewonnen en ging VSTS met veel plezier en overtuiging door naar set twee.

Ook in deze set was VSTS de baas over Switch en konden alle aanvalsters hun punten meepakken en had Naila Sabovic de leiding in de pass genomen en zorgde ervoor dat de ballen goed aankwamen op de spelverdeling. Met wederom goede services, onder andere van Peeters en Hazelaar, kon een flinke voorsprong worden opgebouwd en deze werd niet meer uit handen gegeven. Met 25-15 werd set twee winnend afgesloten en gingen de dames vol vertrouwen naar set drie.

Alles klopte in deze set en Switch kwam er helemaal niet aan te pas en binnen no-time stond er 25-10 op het scorebord en zo deelde VSTS een flinke tik uit, door de wedstrijd al te winnen. Switch probeerde in de vierde set nog bij te blijven maar maakte zelf veel (service)fouten en zo kon VSTS geconcentreerd de wedstrijd uitspelen, ook gebruikmakend van de slimme ballen van Perotti die een prima wedstrijd speelde, en zo kon VSTS de eerste 4-0 overwinning van het seizoen bijschrijven.

De mentale switch die voor de wedstrijd gemaakt werd toen besloten werd toch te gaan spelen heeft voor een fantastische teamprestatie gezorgd. Tenslotte is de beste manier om wraak te nemen niet ervoor te zorgen dat je tegenstander faalt, maar dat je zelf slaagt en dat is uitstekend gelukt deze zaterdagmiddag.

We danken ook alle supporters die toch zijn komen aanmoedigen, ondanks eerder bericht dat de wedstrijd niet doorging.

Volgende week gaan we onze eerste uitwedstrijd spelen, bij ZVH in Zevenhuizen, om 16:15uur in Swanla. Hopelijk kunnen we dit goede resultaat een mooi vervolg geven!