VSTS Dames 1 sluit competitie af met zege

Afgelopen vrijdagavond stond de laatste competitiewedstrijd op het programma. Deze werd gespeeld in Wateringen, na een kopje thee of koffie bij coach Dennis Strang thuis. Onze tegenstander was Velo Dames 1 die al gedegradeerd was en waar VSTS goede herinneringen aan had. Tegen dit team is na de winterstop de goede reeks begonnen en is VSTS gaan stijgen op de ranglijst in de derde divisie B.

Helaas kon Evi Hogenelst niet aanwezig zijn bij het slotstuk van de competitie dus wisselden Jacky de Graaf en Elvira Duiven elkaar af op het midden en dit deden zij zeer verdienstelijk. De eerste set werd door VSTS wat slap en afwachtend gestart waardoor Velo op een voorsprong kwam. Maar VSTS werd langzaamaan wakker en zette een eindsprint in. Judith Terpstra kwam nog binnen de lijnen op de spelverdeling en dit had het gewenste effect op de eindstand van set 1: 23-25 in het voordeel van VSTS.

Set twee kon VSTS domineren en Velo kwam er bijna niet aan te pas. De diagonaal werd goed geblokkeerd door Elvira en de passing was onder controle, dus de spelverdeling had ook wat te kiezen. Dit resulteerde in een 16-25 setwinst.

De derde set had VSTS nog steeds de overhand, ook al slopen er soms wat slordige foutjes in het spel van de Bodegraafse formatie. Hiervan kon Velo profiteren door toch weer aan te haken. Na een time-out werd er weer gas gegeven en zo kon ook de derde set winnend worden afgesloten met 20-25.

Door een gemaakte belofte moest coach Dennis Strang een prachtige blonde pruik op en zo werd kort gevierd dat de wedstrijd al gewonnen was. Helaas verliep de vierde set erg rommelig. Velo nam afscheid van een aantal speelsters en dit kwam het spel van beide teams niet ten goede. Het leek er zelfs even op dat zij toch nog een wedstrijdpunt zouden behalen, maar VSTS liet dit niet gebeuren en was op tijd bij de les en maakte met een klein verschil de vierde set ook buit, met 23-25.

Het was geen wedstrijd met hoogstaand volleybal maar met volle winst de competitie af sluiten is toch wel erg prettig. We zijn op een derde plaats geëindigd en zijn dan ook trots op dit mooie resultaat.

We bedanken iedereen voor de support en hopen jullie allemaal volgend seizoen weer te zien!