VSTS HS1 wint in spannend duel van VCH HS1

Op zaterdag 18 november speelde VSTS HS1 thuis tegen VCH HS1 uit Haastrecht. Na een aantal weken met goed spel, maar weinig punten kwam de overwinning elke week dichterbij. Na wat kleine incidentjes op de training waren er twijfels over de fitheid van Mathijs en Niels. Mathijs kon gelukkig meespelen en Niels bleef uit voorzorg op de bank, maar kon zo de coaching op zich nemen.
Omdat Niels langs de zijlijn bleef, besloten de heren zonder libero te spelen. In de passing werden beide passer-lopers ondersteunt door de libero. In één rotatie werd Mark erbij gezet en die leverde twee keer een perfecte pass af. De eerste set ging vrij gelijk op, maar de service liep nog niet heel goed bij VSTS. Uiteindelijk was dit ook net niet genoeg voor de setwinst. Met een aantal snelle middenaanvallen en een stabiele buiten, pakte VCH de set met 22-25.

VSTS was erop gebrand dat de wedstrijd niet net als vorige week in heel veel spannende sets en heel weinig punten zou eindigen. Met de persoonlijke aandachtspunten van Annemarieke op de training in het achterhoofd, gingen de mannen met één wisseling het veld in. Joost kwam erbij op de buitenkant. Dit bleek een goede zet, want het blok van VCH leende zich goed voor de verschillende aanvalsballen van Joost. Ook Dennis zat er goed in en was in staat alle spelers in stelling te brengen en veeluit het blok foetsie te spelen. Met een paar harde beukers van Jimmy en een goede servicereeks van zijn kant werd de set gewonnen met 25-23.

Met nog twee sets voor de boeg was het doel duidelijk. De servicedruk erop houden en vroeg de ruimte in de stand creëren. Ruimte creëren lukte niet direct, maar de wedstrijd ging mooi gelijk op. Bij een stand van 15-13 kwam de spelverdeler van VCH aan service. Met een lastige floatservice kwam VSTS er niet aan te pas. Na een time-out en twee gelukkige ballen via de netrand, leverde Wilco op 23-13 een mooie pass en kon Mathijs direct het punt maken. Met een goede run kwam VSTS toch nog tot 22-25, maar het gat bleek te groot. 

Het momentum van het einde van de set ging wel mee de vierde set in. Hier zag je dat het vele touwtjespringen de afgelopen weken heeft bijgedragen aan de conditie van het team. Met verse kracht Jochem die direct de eerste twee ballen kon aanvallen erbij, was VSTS een stuk sterker dan VCH. Met een paar sterke aanvallen van Jeroen en Mathijs en een goede serviceserie van Joost en Jimmy had iedereen zijn bijdrage aan de setwinst: 25-18.

Een vijfde set moest bepalen wie de winst zou pakken. Hierin raapte VCH zich weer bij elkaar en ging goed van start. Bij een stand van 3-8 werd van helft gewisseld en leek het gat toch geslagen. Echter stond het in mum van tijd weer 10-10 en was het bloedstollend spannend. Op 13-13 bleef de bal boven de netrand hangen. Jeroen besloot de bal het laatste zetje te geven, maar de scheids oordeelde dat de bal al over het net heen was. Gestolen bal dus en een punt tegen, setpunt voor VCH. VSTS pakte echter vlot de side-out en het punt erna en kwam op 15-14. Jimmy mocht serveren voor de wedstrijd en legde de bal perfect op de rand van de zijlijn en daarmee won Bodegraven van Haastrecht. 3-2!

De komende twee weken speelt Heren 1 weer thuis. De eerstvolgende wedstrijd is op 25 november tegen de Waterlanders uit Nieuwkoop. Op 2 december strijden ze in de tweede ronde van de beker. Tot snel in de sporthal!

Advertentie

blank