VSTS MA1 kampioen in de 1e klasse!

Zaterdag 13 april speelden wij, VSTS MA1, de laatste wedstrijd van het seizoen tegen ZVH MA2. Een belangrijke wedstrijd, want bij winst zouden we op de eerste plek eindigen! In de eerste set waren we goed aan elkaar gewaagd. De stand ging gelijk op en deze set wordt net aan gewonnen door ZVH, met 24-26.

In de tweede set hebben we een flinke dip en komen we weinig tot volleyballen. ZVH is sterk en we kunnen moeilijk scoren. De stand gaat gelijk op, maar na een sterke servicereeks gaat ZVH er ook met de tweede set vandoor. Eindstand 15-25. Dit zorgde voor een 0-2 achterstand, niet volgens plan. We besloten om het positief in te zien: winnen kon nog steeds!

In de derde set vonden we het vertrouwen langzaam terug. We maakten minder fouten en wisten de ballen goed weg te leggen bij ZVH. Door onze aanvalskracht en servicedruk winnen we deze set met 25-14!

In de vierde set waren we weer helemaal aan! De servicepass lag weer goed en de balletjes konden lekker verdeeld worden door de spelverdelers. Hierdoor konden we doorgaan met druk zetten op ZVH. Ook deze set slepen we binnen met 25-16. Feest: omdat de nummer 2 van de competitie een setje had laten liggen waren we op dit moment al eerste!

De vijfde set mochten we nu niet meer weggeven en dat hebben we ook zeker niet gedaan. We gingen lekker door met vlammen en gaven ZVH geen kans om er tussen te komen. Ook de laatste set van deze wedstrijd en het seizoen, winnen we! Eindstand 15-8.

Tijd voor een feestje: We zijn kampioen in de eerste klasse! Na de wedstrijd vond gelijk de huldiging plaats. Omdat we op de eerste plek zijn geëindigd, is er een kans dat we aankomend seizoen in de hoofdklasse mogen spelen. Dit ligt nu in de handen van de Nevobo. We kijken terug op een mooi seizoen!