“VSTS vecht zich terug in de wedstrijd en pakt 2 belangrijke punten”

Zaterdag 30 maart speelden de dames uit Bodegraven een thuiswedstrijd tegen Leython dames 3.  In de eerste set startten Naila Sabovic, Judith Terpstra, Zoë Schouten, Mirjam van der Kruk, Karin van Rijn, Krystel Termorshuizen en Olivia van Wijngaarden. De dames zaten in het begin van de wedstrijd niet lekker in hun spel en kwamen op een kleine achterstand. Na een aantal punten vonden de dames uit Bodegraven hun eigen spel weer terug. Krystel Termorshuizen vond de gaten aan de kant van Leython en scoorden hierdoor veel punten met haar aanvalskracht. De dames uit Bodegraven liepen de opgelopen achterstand wel in, maar aan het eind van de set trok Leython aan het langste eind. VSTS verloor met 22-25.

Karin van Rijn verplaatste in de tweede set naar de diagonaal en Norah Strack van Schijndel kwam op haar plek op de middenpositie. In deze set kon VSTS een betere verdediging opstellen tegen Leython. De blokkering van Norah Strack van Schijndel en Karin van Rijn stond sterk. VSTS maakte echter ook veel fouten, waardoor Leython weer op een voorsprong kwam. Leython kwam beter in de wedstrijd en VSTS kwam steeds minder in de wedstrijd. VSTS verloor met 17-25.

De derde set liet een ander beeld zien dan de voorgaande sets. De dames uit Bodegraven wisten dat ze ander spel moesten laten zien deze set en hielden hun hoofd omhoog. De kant bracht veel enthousiasme in de wedstrijd en dit hielp de dames in het veld om door te vechten. Het lukte VSTS dames 1 nu veel beter om de bal op de grond te krijgen bij de tegenstander. De dames uit Bodegraven waren deze set alerter en maakten minder fouten. Hierdoor stonden de dames uit Bodegraven gedurende de hele set 3 punten voor en konden ze vrijuit spelen. De set ging verdiend naar Bodegraven met 25-22.

In de vierde set ging het in het begin gelijk op. Beide partijen lieten met sterk aanvalsspel en goede verdediging leuke rally’s zien. Halverwege de set lukte het Leython dames 3 om een gaatje te slaan, tot 16-20. Mirjam van der Kruk, die de hele wedstrijd al sterk serveerde, bracht met een mooie service serie de spanning weer terug in de set en de wedstrijd. Met een spannend slot lukte het VSTS dames 1 om de winst naar zich toe te trekken, tot een stand van 28-26.

In de vijfde set begon Leython dames 3 met een sterke service serie waardoor VSTS al snel op een 8-2 achterstand kwam. Nogmaals rechtte VSTS de rug en kwam terug tot 8-10 maar Leython zette door en de set ging verloren met 11-15.

Volgende week spelen de dames uit Bodegraven op vrijdag 6 april om 19:30 uur in Leiden.