54372190_2110455759042726_1788387007248990208_o

Waarom was er gisteren zoveel politie in Bodegraven?

Het was donderdag 14 maart een drukte met politieauto’s in en rond het indrustrieterrein in Bodegraven. Het bleek te gaan om politietrainingen. Dit gebeurde langs het industrieterrein Groote Wetering, op de openbare weg en rondom de brandweerkazerne aan de Portugalweg in Bodegraven. 
De aangrenzende bedrijven waren vooraf geïnformeerd. Vanwege het slechte weer is er uitgeweken naar omliggende straten/bedrijven met overkapping om droog te trainen en na te bespreken. Zo ook op het terrein van Vakgarage Bodegraven. De politie maakt excuses voor de slechte communicatie. Door het uitwijken naar andere locaties waren deze bedrijven niet op de hoogte van de trainingen en dat zorgde voor de nodige constatatie. De politie biedt op Facebook hun excuses aan.

Schrikken

Bewoners langs de Burgemeester Kremerweg schrokken zich rot. Na het ophalen van de kinderen uit school zagen ze meerdere politieauto’s langs de openbare weg staan. De agenten stonden met (nep)wapens buiten om iemand aan te houden. “Ik zag wel dat ze een politieagent aanhielden. Maar ja, wie weet nu dat het om een training gaat? Het was echt een angstig gezicht”, aldus een bezorgde moeder.

Meerdere trainingen

Komende weken gaat de politie nog enkele trainingsdagen houden op 21 maart, 26 maart en 4 april. Voor jou en de veiligheid van de politie trainen zij (op straat) altijd met oefenmateriaal en niet met echte wapens en/of scherpe munitie. Heb je vragen rondom deze trainingen dan kun je een aanwezige docent (afwijkend uniform, kleur rood) aanspreken voor vragen/opmerkingen/klachten. Uiteraard kan dit ook door te bellen naar: 0900-8844.

Foto: Politie Gouda

X