Wedstrijdverslagen H1 en D1 VSTS

VSTS dames 1 verschalkt nr.1 NVC

Afgelopen zaterdag, op de verjaardag van trainer/coach Dennis Strang, kwam NVC Dames 1 op bezoek in Bodegraven. NVC, wat in de running is voor het kampioenschap en op nr. 1 staat op de ranglijst, was de tegenstander en bij hen thuis werd er helaas met 4-0 verloren en was alleen de laatste set echt spannend (27-25).

Nu na de winst vorige week op nr.2 Vives waren de dames gesterkt door dit resultaat en werd er weer een week getraind en goed voorbereid op vooral het midden van NVC. De wedstrijd werd met overtuiging en geloof in eigen kunnen goed gestart aan Bodegraafse zijde. Judith Terpstra nam de spelverdeling voor haar rekening en wist vanaf het begin haar team aan te jagen en Annemarieke Zwaneveld, die weer als libero fungeerde, zette de passlijn neer en zorgde voor rust in het achterveld.

Jacky de Graaf stond onbevreesd op de diagonaalpositie en scoorde zo haar punten voor de thuisploeg. Met goede servicedruk hield VSTS NVC onder druk waardoor er steeds een lichte voorsprong bleef. Ook al had de tegenstander ook goede serviceseries in huis, de passlijn bezweek niet en de aanvalsters bleven scoren dus was de eerste setwinst met 25-22 een feit.

Het goede spel van de eerste set werd doorgezet naar set twee en NVC kwam er bijna niet aan te pas. Donna Sluijs maakte goed gebruik van het diagonale blok door de ballen mooi rechtdoor te slaan en beide middenspeelsters Mirjam van der Kruk en Carolien Verleun wisselden tactische ballen af met geslagen ballen en dit leverde ook de benodigde punten op om bij die 25 te komen. Dit ging allemaal voortvarend en de dames hadden er zichtbaar plezier in. Met 25-19 werd ook set twee gewonnen en maakten de dames zich op voor set drie.

In de altijd lastige derde set was het duidelijk dat de machine even haperde aan de kant van de thuisploeg. NVC zette hun servicewapen in en dit resulteerde in directe punten voor hen. Dana de Jong kwam in het veld samen met Elvira Duiven, die Jacky de Graaf de gehele wedstrijd goed afwisselde, om iets te kunnen veranderen, maar helaas werd deze set met 9-25 verloren.

Het plan was dus om dan maar de vierde set te winnen om de vier punten in eigen huis te houden. De dames waren weer opgeladen en het initiatief lag weer bij de thuisploeg. NVC haakte goed aan en af en toe pakte zij zelfs de voorsprong en moest VSTS echt knokken voor elk punt. Dit maakte het een zeer spannende set en werd er uiteindelijk met een prachtig blok de set binnen geharkt met 27-25 en kon het feestje beginnen.

Heel erg blij met het getoonde spel en de mooie winst van 3-1 op de nr.1 gaan de dames weer hard trainen voor de volgende tegenstander die zaterdag wacht: USV Protos Dames 1, uit in Utrecht.

Dames 1 bedankt alle supporters en zien hen weer graag tegemoet bij de komende wedstrijden, die nog steeds allemaal even belangrijk zijn voor het lijfsbehoud in de 3de divisie. Nu kan Dames 1 even een weekje genieten van een zesde plek en gaat met Evi Hogenelst als vervanger van Carolien Verleun (zij gaat een tijdje op reis) een nieuw tijdperk in.

VSTS H1 speelt zenuwslopende 5 setter

Bodegraven – De door Kraan en Roos Constructie gesponsorde ploeg van VSTS heeft 5 sets nodig gehad om een beslissing in de wedstrijd te krijgen.

Een altijd leuke maar spannende strijd barst er los wanneer VCV H2 (nr. 7) uit Veenendaal de tegenstander is. Twee teams met “jonge” en fanatieke spelers maakt het een aantrekkelijk wedstrijd om naar te kijken. Vanaf de start van set 1 waren de teams aan elkaar gewaagd maar VSTS wist de eerste set naar zich toe te trekken met een setstand van 25-22.

In de 2e set kwam de Veenendaalse motor iets meer op gang en kende de Kraan en Roos equipe lastige momenten, maar ze bleven knap bij in het spoor van VCV. Helaas was dat niet genoeg en ging de set verloren met 22-25.

VSTS leek wakker geschud en ging met opperste concentratie van start in set 3. Met een aantal mooie en goede service series werd de setwinst veilig gesteld met een stand van 25-21.

De ploegen waren zeer aan elkaar gewaagd en dat bleek ook weer in de 4e set waarin VCV het spel weer naar zich toe leek te trekken. Weer kon VSTS aanhaken aan de VCV locomotief, maar inhalen op een enkel spoor was onmogelijk. De set ging naar VCV met 19-25.

2-2 in sets betekende een 5e set (tot de 15 punten) om een winnaar aan te wijzen. Het verlies in de vorige set ebde nog wat na bij de Bodegravers, maar halverwege de set was het voordeel wel voor VSTS. Helaas gaf VCV nog even gas en liep uit naar de winst met 11-15.

2-3 verlies, maar toch 2 belangrijke punten in de strijd tegen degradatie. Zaterdag 23 februari staat een uitwedstrijd tegen Protos op de agenda om 13.00 uur in Utrecht, een directe concurrent in de onderste regionen.

2 maart is VSTS thuis in de Sporthoeve weer te bewonderen om 16:30 uur tegen Enervo uit Doorn. Graag tot dan!