Wel of niet schaatsen dit jaar?

blank

Kunnen we de ijzers onderbinden? Dat is de grote vraag voor de komende dagen. Kunnen we gaan schaatsen op natuurijs? Het ijs op de Breevaart in Reeuwijk is nu 2 centimeter dik. “Uiteindelijk is het ijs onder de meest ideale omstandigheden zo’n 8 centimeter dik, wat (bij lange na) niet genoeg is om grote mensenmassa’s veilig te laten schaatsen”, aldus Weeronline. 

blank


Weeronline houdt er rekening mee dat de komende dagen wel meer natuurijsbanen open kunnen gaan, maar daar blijft het vermoedelijk dus bij. „Op slootjes kan het hier en daar mogelijk wel, maar op grote plassen, daar blijft het echt oppassen.” Op veel plaatsen zal het dicht liggen, maar wordt het ijs bij lange na niet dik genoeg om grote aantallen schaatsfans aan te kunnen, aldus de weerdienst. „En als je wel iemand ziet schaatsen, wil dat niet zeggen dat het veilig is.”

Daarnaast gaat vanaf volgende week de wind weer uit het zuidwesten waaien. Daarmee wordt zachtere lucht aangevoerd, waardoor het ijs snel dunner wordt. De koude winterweek levert dus zeker even schaatspret op, maar daarna is het voorbij.

blank

Advertentie

blank

blank

blank

blank

blank

blank