Wethouder Elly de Vries opent nieuwe bibliotheek op basisschool de Brug in Nieuwerbrug

Donderdag 20 oktober is de nieuwe bibliotheek op basisschool de Brug in Nieuwerbrug feestelijk geopend. Mevr. de Vries, wethouder in de gemeente Bodegraven-Reeuwijk, verzorgde samen met de oudste en jongste leerlingen van de school de officiële opening.
Op de Brug merkte het team dat leerlingen het moeilijk vinden om een leuk boek te kiezen om dit te gaan lezen. Er was een grote bieb met veel boeken, maar oude of kapotte boeken worden niet gepakt. Met de nieuwe bieb hoopt de school de leesmotivatie een boost te geven. De bieb op school is een samenwerking met de bibliotheek de Groene venen.

Hierdoor is er een eigentijds en passend aanbod van boeken met daarbij jaarlijkse vernieuwing van boeken. Aangezien er op dit moment geen bibliotheek is in Nieuwerbrug is het een mooie kans om de omgeving van de kinderen te verbreden door de bibliotheek de school in te halen. De Brug is een ‘wereld’school, een school met een brede leeromgeving.

Na de officiële opening was er gebak voor iedereen en kon er rondgekeken worden in de school en natuurlijk de nieuwe bieb!

 

 

Advertentie

blank

blank

blank

blank

blank

blank