De Bron en Speel-en Werkhoeve winnaars tijdens kinderklimaattop in Evertshuis

Op vrijdagochtend 21 oktober organiseerde de gemeente samen met de Omgevingsdienst Midden-Holland de jaarlijkse Kinderklimaattop. Kinderen van zeven basisscholen uit Bodegraven-Reeuwijk hebben zich vooraf op school al verdiept in klimaatadaptatie. Vrijdag presenteerden ze hun nieuwe duurzame ontwerpen voor drie speelplekken in de gemeente. 
Alle kinderen en een vakjury, onder leiding van wethouder Robin Kersbergen, stemden welk ontwerp ze het beste vonden. Na een spetterende interactieve theatervoorstelling over duurzaamheid, “Mijn zus Valerie”, werd bekend gemaakt dat Basisschool de Bron uit Reeuwijk-Dorp de juryprijs won en de Speel-en Werkhoeve de publieksprijs. 

Foto: Ontwerp nieuwe speeltuin aan de Boterbloem in Bodegraven

Saar, Anouk, Eefje, Catlynn, Anna en Eva met de klimaatburgemeester 

Foto: Ontwerp nieuwe speeltuin bij basisschool de Bron in Reeuwijk-Dorp

Klimaatadaptatie

De Kinderklimaattop van onze gemeente staat dit jaar in het teken van Klimaatadaptatie. Als voorbereiding op de kinderklimaattop kregen acht groepen van zeven scholen les over klimaatadaptatie. In de les onderzochten ze van alles over hitte, droogte, hevige regenbuien en biodiversiteit. Samen vormen ze het Kinderadviesbureau ‘Geel en blauw maakt groen’.

Nieuwe ontwerpen voor bestaande speelplekken

De kinderen kwamen op 21 oktober naar het Evertshuis om hun nieuwe duurzame ontwerpen voor drie bestaande speelplekken in de gemeente te presenteren. De ontwerpen worden gebruikt ter inspiratie wanneer de speeltuinen aangepakt worden.

Deelnemende scholen

De Bron (Reeuwijk-Dorp), De Wegwijzer (Driebruggen), KC Wereldweijde, Prinses Beatrixschool, Speel en Werkhoeve, Da Costaschool, IKC Schatrijk (alle vijf uit Bodegraven)

Advertentie