Workshop formenteren

blank

Gefermenteerd voedsel is niet meer weg te denken uit ons dagelijks voedingspatroon. Kaas, zuurkool, brood, wijn, bier en thee, ze hebben één ding gemeen: ze zijn allemaal gefermenteerd. Fermenteren zorgt voor een langere houdbaarheid, verandert de smaak en maakt het voedsel gezonder. 
Cor Goudriaan uit Boskoop is een ervaren leerkracht. Hij geeft op de Hortus Populus drie workshops over het fermenteren van voedsel, steeds met een andere invalshoek en bijzonder resultaat.

blank


De data zijn:

Vrijdag 12 april 2024, 19:00 – 21:00: Groente fermenteren – zuurkool  

Vrijdag 26 april 2024, 19:00 – 21:00: Kimchi, de Koreaanse variant op onze zuurkool 

Vrijdag 10 mei 2024,  19:00 – 21:00: Gefermenteerde, suikervrije, pro-biotische frisdranken zoals kombucha, ginger ale en water- en melkkefir.

De workshops staan alle drie op zichzelf en hoeven dus niet allemaal gevolgd te worden. Het mag wel. 

Neem zelf mee: een teiltje, een scherp mesje en voor de eerste workshop (over zuurkool) een witte kool en een kaasschaaf.

Kosten: €25,- per workshop. Dat is inclusief een fermenteerpot met waterslot, diverse ingrediënten passend bij de betreffende workshop, kopie van de presentatie en koffie/thee.

Wanneer je inschrijft voor alle 3 de workshops betaal je € 65,-.
** Bij te weinig deelnemers gaat de workshop niet door. Tot 1 week van te voren mag je afmelden, daarna krijg je geen geld terug.  

Locatie: Hortus Populus, Limespad 1,  Bodegraven

Aanmelden: informatie@hortuspopulus.nl of   www.hortuspopulus.nl

Advertentie

blank

blank

blank

blank

blank

blank