6 april: open dag bij VegeBoerderij

blank

Voor alle geïnteresseerden is er op zaterdag 6 april van 10.00 – 14.00 uur weer een open dag op de VegaBoerderij, aan de Buitenkerk 57 in Bodegraven. Zowel in de beide grote tunnelkassen al op de open grond zijn al heel veel groenten aangeplant.

blank


Tijdens de open dag zijn ook de nieuwe boerin Roos Köbben, bestuursleden en actieve vrijwilligers aanwezig om rondleidingen te geven, en alles te vertellen over dit initiatief, dat al weer het vierde seizoen ingaat. 

De VegaBoerderij is een coöperatie, en daarmee eigendom van de leden die ook een eigendomscertificaat inkopen. Daarmee kunnen ze gedurende het oogstseizoen (van april tot in november) wekelijks een groentepakket ophalen. 

Gevarieerde groenten

Dat pakket bestaat wekelijks uit gevarieerde groenten, in principe iedere week weer vijf verschillende, aangevuld met een variatie van aardappelen, tomaten, paprika, komkommer, knoflook, en kruiden. De leden beslissen ieder jaar op de ledenvergadering over de variatie, die wordt voorgesteld door een oogstcommissie van de coöperatie.

Veel vrijwilligers

De leden verzorgen zelf ook de uitgifte van de pakketten op vrijdag en zaterdag, en er is inmiddels een enorme groep aan vrijwilligers die regelmatig op de tuin te vinden zijn voor al het werk. Dat doen ze onder deskundige leiding van boerin Roos Köbben, en de net aangetrokken trainee Annabel Konings. 

Biologisch, gezond, lekker

De VegaBoerderij kent een gestage groei, en passeert inmiddels de grens van 100 leden. De ambitie is dit binnen 4 jaar te verdubbelen. De coöperatie is vooral populair omdat de groente die er wordt afgehaald biologisch is, dus gegroeid zonder kunstmest of bestrijdingsmiddelen, en daardoor gezonder en lekkerder. En ook nog eens goedkoper dan biologische producten in de winkel. Meedoen kan nog, via www.vergaboerderij.nl

Advertentie

blank

blank

blank

blank

blank

blank